Той каза още, че има подадени сигнали от фирмите, участвали

...
Той каза още, че има подадени сигнали от фирмите, участвали
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на здравеопазването: Тестове, които струват 5-6 лв. в търговската мрежа са поръчани за 8,20 лв. на едрo

Той сподели още, че има подадени сигнали от компаниите, взели участие в поръчката.

Процедурата за поръчка на тестванията за ковид за учениците беше нескопосана. Това сподели пред bTV някогашният зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров. Според него е необичайно, че проби, които костват 5-6 лева в комерсиалната мрежа са поръчани за 8,20 лева на едро.

Той добави още, че процедурата е била забавена – неразбираемо за какво.

„ Няма по-голяма вреда от забавянето на всички възпитаници да тръгнат на учебно заведение обикновено “, счита Петров.

„ Процедурата е разграничена на четири елементи. Защо при първата процедура едната компания беше чакана 10 дни и тя не достави тестванията в точния момент? Защо не се приключи контракта? “, попита той.

„ Това е направено или от непросветеност или от други планове “, добави някогашният зам.-министър.

Антикорупционната комисия стартира инспекция на Министерството на здравеопазването поради щадящите проби за учениците по сигнал за нарушавания при избора на компаниите. Целта на инспекцията е да откри дали са купувани проби на повишени цени, както и събитията към набирането на част от тестванията.

От министерството обявиха, че приветстват инспекцията, тъй като " по този метод ще отпаднат всевъзможни подозрения и целенасочени внушения за нередности при извършените процедури. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР