Той каза, че търси гаранции“, че известията не унищожавайте“, издадени

...
Той каза, че търси гаранции“, че известията не унищожавайте“, издадени
Коментари Харесай

Първият министър на Шотландия Хумза Юсаф ще „разследва напълно“ загрижеността за съобщенията, които не са предадени на Разследването на COVID в Обединеното кралство

Той сподели, че „ търси гаранции “, че известията „ не унищожавайте “, издадени от, са били „ напълно спазени, освен от министри, само че и от всеки подобаващ чиновник на шотландското държавно управление ".

Той даде обещание действието, откакто юристът на следствието Джейми Доусън KC сподели, че шотландското държавно управление е било помолено да даде " всички известия, свързани с основни решения, взети по време на пандемията “, в това число неофициални известия в WhatsApp, само че „ никакви известия “ не бяха предадени.

Лидерът на шотландските консерватори Дъглас Рос повдигна въпроса на въпросите на първия министър в Холируд в четвъртък, като попита: „ Защо Humza Юсаф не съобщи основни известия на следствието?

„ Опечалените фамилии заслужават отговори и цялостна бистрота от това държавно управление.

„ Съветникът на следствието сподели, че не са получили това, което са получили поискано от шотландското държавно управление. "

Доминик Къмингс, Лий Кейн и Мартин Рейнолдс ще дадат показания на следствието за Коронавирус идната седмица

Той сподели, че „ отводът “ да се съобщи желаната информация би бил „ засегнатост за скърбящите фамилии “ и „ шокираща демонстрация на секретност “ от шотландското държавно управление, което „ евентуално би нарушило закона “.

Г-н Рос сподели на господин Юсаф, че „ извънредно значимо е, че един чиновник на шотландското държавно управление непринудено е предал известия от WhatsApp от пандемията, доказвайки, че те съществуват “, и че „ няма опрощение да не ги пуснете “.

Мощни изказвания от Коронавирус Inquiry

Той попита: „ Защо тази информация се укрива от скърбящите фамилии, следствието и всички, които заслужават отговори? “

Г-н Юсуф сподели, че неговото държавно управление „ приема съществено опасенията, повдигнати от юриста “.

Той добави: „ Мога единствено да кажа на фамилиите, които слушат, че ще вземем поради тези опасения, ще правим цялостно вътрешно следствие, тъй като моето схващане, сигурно както заставам тук през днешния ден, е, че съответната информация е била мина.

" Но в случай че има някакви опасения, те ще бъдат изцяло разследвани и аз ще помоля основния прокурор да ги проверява. "

Прочетете повече:
WhatsApp известия разкриват „ вътрешни битки “ на държавното управление при започване на пандемията

Но господин Юсаф сподели, че е „ просто погрешно “ да се допуска, че не е предоставена информация за следствието, добавяйки: „ Моето лично изказване по следствието за Коронавирус завърши 100 страници. “

Той настоя, че шотландското държавно управление е „ предало съответния материал “.

Той добави: „ Има някои известия, които ще продължим да предоставяме, само че те би трябвало да преминат през съответните процеси. Ние ще продължим да предаваме тези известия. "

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Г-н Юсаф също по този начин акцентира, че шотландското държавно управление " не прави рутинно решения по отношение на WhatsApp “ по време на пандемията, като сподели, че това е „ доста друго, несъмнено, от това, което е направило държавното управление на Обединеното кралство “. и неговият правоприемник Риши Сунак получиха вести за закрепени санкции за нарушение на разпоредбите за блокиране, първият министър сподели: „ Не това държавно управление е нарушило закона или ще го наруши.

„ Това държавно управление безспорно изцяло ще го направи сътрудничат както с следствието в Обединеното кралство, по този начин и с шотландското публично следствие. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР