Той каза, че Пригожин е човек със сложна съдба и

...
Той каза, че Пригожин е човек със сложна съдба и
Коментари Харесай

Путин наруши мълчанието след смъртта на Пригожин


Той сподели, че Пригожин е човек „ със комплицирана орис и е правил съществени неточности в живота “

Руският президент Владимир Путин наруши мълчанието и изрази съболезнования към семейставата на починалите при злополуката на самолета Embraer, на борда на който е бил ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.

В телевизионна тирада Путин сподели, че следователите ще проучат какво се е случило, само че това ще отнеме време. Президентът разяснява, че „ доколкото му е известно “, Пригожин „ едвам през вчерашния ден (сряда) се е върнал от Африка. Там се е срещнал с публични лица “.

Смята се, че през последните дни водачът на Вагнер е бил в Западна Африка - където западните анализатори се притесняват, че групировката се пробва да разшири обсега си.

„ Познавам Пригожин от дълго време, от началото на 90-те години “, изясни президентът в телевизионното си послание.

С оглед на прекратения протест на Вагнер през юни, Путин продължи:  „ Той беше човек със комплицирана орис. Направи съществени неточности в живота, само че също по този начин се стремеше да реализира нужните резултати “.

„ Първоначалните данни демонстрират, че на борда са били чиновници на компанията Wagner “, призна Путин.

„ Бих желал да отбележа, че това са хора, които имат забележителен принос към нашата обща идея за битка с неонацисткия режим в Украйна “, продължи той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР