Той каза, че 33 държави са поели ангажименти за 117

...
Той каза, че 33 държави са поели ангажименти за 117
Коментари Харесай

Ръководителят на мироопазващите операции на ООН приветства силната подкрепа за нейните широкообхватни операции въпреки „посрещния вятър“

Той сподели, че 33 страни са поели задължения за 117 военни и полицейски единици за мироопазващите интервенции на Организация на обединените нации – а 45 страни са поели над 100 обещания, свързани за образование на мироопазващи сили и партньорства.

„ Имахме в действителност мощно равнище на поддръжка за запазване на мира, което е ужасно … и обещанията бяха доста положителни “, сподели Лакроа.

Броят на Миротворците и чиновниците на Организация на обединените нации са намалели от над 100 000 по целия свят до 70 000 след приключването на задачите, някои по-успешни от други.

Сега има 12 мироопазващи интервенции в Африка, Азия, Европа и Близкия изток и този брой още веднъж ще намалее след настояванията на водачите на Мали и Конго войските на Организация на обединените нации да изоставен, оплаквайки се, че мироопазващите сили не са съумели главният им мандат да пазят цивилни от въоръжени групировки.

Имаше угриженост по отношение на продължаващата поддръжка за мироопазването на Организация на обединените нации с невижданото шестмесечно евакуиране на съвсем 13 000 мироопазващи сили от Мали, което завърши този месец, и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР