Той изтъкна, че въпросът се обсъжда под емоция и може

...
Той изтъкна, че въпросът се обсъжда под емоция и може
Коментари Харесай

Историческо За България! Важните Хора Са В Момента При Премиера Борисов! Ще Решават

Той посочи, че въпросът се разисква под страст и може да докара до ликвидирането на многопартийната народна власт в България.

" Очаквам и се надявам на рационално решение и, дай Боже, групово. Естествено, допустимо е да не реализираме общо решение, само че ще се опитаме да го създадем. Решенията на партиите по отношение на намаляването на дотациите са взети преждевременно, необходим е по-обширен разговор и съвещания ", разяснява през днешния ден преди съвещанието той, представен от " Фокус ".

Бившият вицепремиер отхвърли да приказва за референдума на Слави Трифонов, на който жителите поддържаха намаляването на дотациите.

" Защото в подобен референдум можеше да има и други въпроси, които биха унищожили страната и доста хора биха ги подкрепили. Като да вземем за пример " подкрепяте ли Данък добавена стойност да бъде 1 лев ", сподели въпреки всичко Симеонов.

На въпрос дали разликите по тази тематика биха повлияли на управническата коалиция по някакъв метод, той уточни, че е допустимо.

Зам.-председателят на " Атака " Десислав Чуколов, пристигнал вместо Волен Сидеров, който е с парламентарна делегация в Москва, обаче съобщи пред публицисти, че партията е за съкращаване размера на дотациите 1 лев за глас или за отпадането им.

" Субсидията - 1 лев, в случай че може и 0, по този начин е споделил българският гласоподавател, по този начин желаеме да се съобразим и ние от " Атака ", разяснява Чуколов и изрази противоречие с предлагането на Движение за права и свободи за външно финансиране на партиите с аргумента, че това би било интервенция в политическия живот.

" Това със спонсорствата не става. Излизам от трибуната да чета: този закон доближава до вас с общителното подпомагане на еди кой си ", сподели зам.-председателят на " Атака ".

Преди два дни Движение за права и свободи изненадващо смени първичната позиция за нула лв. дотация и с транспарантно финансиране по американски модел - от обществени компании, и се върна на тезата, че дотацията би трябвало да е както и до момента - 11 лева

Българска социалистическа партия са изрично срещу лев дотация, подготвени са на разговор, само че упорстват за 8 или най-малко 6 лв. на глас, с цел да могат партиита да действат обикновено.

" И на този Коалиционен съвет, надлежно, още веднъж ще си не отстъпвам това, което ние, от самия първи ден сме споделили - 1 лева ", съобщи обаче изрично в последния работен ден на предходната седмица от Брюксел министър председателят Бойко Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР