Той изрази увереност, че скоро ще бъдем част и от

...
Той изрази увереност, че скоро ще бъдем част и от
Коментари Харесай

България ще бъде приета по суша в Шенген до края на годината, оптимистичен Рюте

Той изрази убеденост, че скоро ще бъдем част и от еврозоната
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте съобщи, че е оптимист за пълноправното участие на страната ни в Шенген и по суша още в границите на тази година. Премиерът Николай Денков е на посещаване в Хага и беседва с сътрудника си Рюте за основните за страната ни цели, измежду които влизането в сухопътен Шенген тази година, предава БНР.

" Горд съм с постигнатото от България. За нас вие сте пълновръстен член на Шенген. Ако можех аз да реша, щяхте да сте признати и през сухопътните граници, което съм оптимист, че ще се случи в месеците след март. Ще направя това, на което съм кадърен - в това число подпомагане с Румъния и Австрия ".

Рюте изрази оптимизъм че България ще стане и част от Еврозоната:

" България е на прав път да се причисли към Еврозоната. Още не е там, само че има напредък във всяко отношение. Завиждам ви за размера на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт, който е на половина на нашия и една трета от немския. По този индикатор и по бюджетния недостиг България има водеща роля. Това се дължи на политиките на Николай Денков и екипа му. Все още стои въпросът с инфлацията ".

Нидерландия подвигна ветото си против присъединението на България в Шенген преди няколко месеца, откакто години наред го блокираше поради неналичието на резултати в налагането на върховенството на закона.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР