Той информира, че има създаден алгоритъм за прием на пациентите,

...
Той информира, че има създаден алгоритъм за прием на пациентите,
Коментари Харесай

Плановите операции и консултациите в АГ болница Варна при засилени мерки за безопасност


Той осведоми, че има основан логаритъм за банкет на пациентите, обезпечени са и всички защитни средства.

" Едно от най-важните условия е да не се събират повече от двама пациенти пред лекарски кабинет, да се съблюдава нужната отдалеченост от метър и половина и да се носят наложително нужните защитни маски. При нас е изработен режим още от оповестяването на изключителното състояние. Посетители не се позволяват, а всяка пациентка минава през пропускателен режим. При влизане в болничното заведение, им се дават еднократни калцуни, те от своя страна дезинфекцират ръцете си и тогава се насочат към приемния кабинет. Идеята е да не става скупчване ", сподели доктор Ковачев.

Той добави, че по време на изключителното състояние е имало планови интервенции, които са били отлагани.  " А в този момент би трябвало да се дирижират по-належащите случаи ", добави шефът на АГ-болницата във Варна.

Проф. доктор Емил Ковачев осведоми, че още от оповестяването на изключителното състояние не всички лекари и акушерки са едновременно на работното си място. Те са проведени в екипи за минимизиране броя на личния състав.

От оповестяването на изключителното състояние в АГ-болницата във Варна са проплакали 191 бебета. Доста раждания имаше в събота и неделя, подчертава Ковачев, и добави, че на Светли понеделник новородените са осем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР