Той имал е на разположение 13 хеликоптера, но те не

...
Той имал е на разположение 13 хеликоптера, но те не
Коментари Харесай

Пилотът Георги Спасов: Липсата на медицински хеликоптери е заради борба за влияние

Той имал е разполагаем 13 хеликоптера, само че те не са били свързани с телефон 112

Георги Спасов е водач с доста летателни часове във военната и цивилна авиация, както на хеликоптери, по този начин и на самолети. Основава и ръководи самолетната компания “Хели еър ”, която реализира филантропични задачи на Организация на обединените нации до горещи точки на планетата. Фирмата става втората най-търсена от Организация на обединените нации. Специализираните въздушни екипи, който Спасов приготвя вземат участие в голям брой избавителни задачи по време на горски пожари и други произшествия на труднодостъпни места, предава.

Спасов сподели, че Северна Македония има хеликоптерно избавяне. Той споделя, че са имали всичко належащо за такова избавяне, имал е разполагаем 13 хеликоптера, три хеликоптерни площадки са основани по тяхна самодейност, само че не са били търсени при потребност от незабавна реакция и не са били свързани с телефон 112.

„ Можех да понеса бездушието, само че омразата от институциите не можах. Затова завърших. Нито един път от Министерство на здравеопазването не пристигнаха да видят хеликоптерите. За пет години, писахме писма – никаква противоположна връзка “, споделя той.

Липсата на медицински хеликоптери се дължи и на личностен, и на политически детайл, сподели Спасов. “Борби за въздействие “, по този начин дефинира той обстановката.

Спасов показа, че не води статистика на човешките животи, които са избавили, само че са най-малко 20. Той описа за някои от избавителните интервенции, които са провели.

Повече за медицинските хеликоптери, които бяха продадени, вижте във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР