Той говори на пресконференция на Московската патриаршия, на която беше

...
Той говори на пресконференция на Московската патриаршия, на която беше
Коментари Харесай

Вместо Затопляне На Отношенията: След Посещението На Патриарх Кирил Се Развихри Чудовищен Скандал Между Русия И България!

Той приказва на конференция на Московската патриаршия, на която беше регистриран резултатът от визитата на патриарх Кирил в България по случай 140 години от Освобождението. В нея взе участие и посланикът ни в Русия Бойко Коцев.

" Искам да отбележа две неща. Първо - тази памет се съхранява у народа. И второ - подхващат се старания, ориентирани към това тя да се размие. И това го има ", сподели още Балашов.

Вчера, малко преди да излети от летище София, Кирил съобщи, че се усеща наскърбен от това, " че в формалната реторика на представителите на страната наедно с Русия същата роля се оказва, че са играли Полша, Литва, Финландия ". По думите му " никаква политкоректност не може да оправдае лъжлива историческа интерпретация. "

Днес Балашов сподели още, че в същото време Българската православна черква е значима в съхраняването на загатна за ролята, която Русия има в Освобождението, като постоянно загатва съветския държател Александър Втори.

" Църквата в България помнеше даже тогава, когато не се загатваше в нашите съветски храмове, дори когато никой не загатваше обществено царете ни. А българите са го правили постоянно и не престават да го вършат на всяка литургия. Това е същинска демонстрация на признателност ", акцентира Николай Балашов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР