Той е тук! Херцогът и херцогинята на Кеймбридж днес приветстваха

...
Той е тук! Херцогът и херцогинята на Кеймбридж днес приветстваха
Коментари Харесай

Принцеса Шарлот влезна в историята след раждането на новия си брат

Той е тук! Херцогът и херцогинята на Кеймбридж през днешния ден приветстваха наследник и най-новият принц към този момент е част от английската история, пети по линия на трона - и той е единствено на няколко часа!
Появяването на бял свят на кралското бебе отбелязва значима смяна по реда на заместничество. В продължение на стотици години разпоредбите са били в интерес на мъжете, като всеки наследник има преимущество пред по-големите дъщери. Затова и до през днешния ден по-малките синове на кралица Елизабет -принц Андрю и принц Едуард са с преимущество пред по-голямата си сестра Принцеса Ан.
За да бъде монархията в крайник с времето, всички министър-председатели на 16-те страни на Британската общественост на нациите (включително Обединеното кралство, Канада, Австралия и Нова Зеландия) трябвало да се съгласят да трансформират разпоредбите и за благополучие те го създали.
След като министър председателите оповестили своята единомислеща поддръжка за смяната през 2011 година, прекосяването от това, което се назовава „ желание към мъжкото първородство” към „ безспорното първородство”, публично влиза в действие със Закона за наследяването на короната от 2013 година
Докато новото законодателство не влиза в действие със задна дата (съжаляваме, принцеса Ана), за един член на кралската фамилия законът ще има неотложен резултат: принцеса Шарлот. Макар че родителите й вземат решение да имат друго дете, полът на най-новото бебе няма да засегне мястото й в линията на заместничество на трона. Въпреки че Кейт Мидълтън и принц Уилям приветстват момче, тя остава на четвърто място под принц Джордж и отстоява правата си като по-голяма сестра.
И по този начин, по какъв начин това последно кралско попълнение визира реда на трона?
Новият принц става номер пет, принц Хари се реалокира на шесто място и всички останали след него също са „ понижени” с една степен. Ето сегашния ред от първите 10:
1.Принц Чарлз, Принцът на Уелс
2.Принц Уилям, херцог на Кеймбридж
3.Принц Джордж от Кеймбридж
4.Принцеса Шарлот от Кеймбридж
5.Новият принц!
6.Принц Хари от Уелс
7.Принц Андрю, херцог на Йорк
8.Принцеса Беатриче от Йорк
9.Принцеса Южени (Евгения) от Йорк
10. Принц Едуард, Ърл от Уесекс
Следват децата на принц Едуард, принцеса Ан и децата и внуците на принцеса Ан. И по този начин нататък.

Въпреки че отдалечаването от короната може да наподобява като намаление, то може да бъде като скрито благословение. Кралицата към момента би трябвало да утвърждава браковете на всеки в границите на първите шест, което се оказа добре за принц Хари и Меган Маркъл, само че не постоянно е било по този начин.Крал Едуард VIII даже е абдикирал, с цел да се омъжи за жена по собствен избор, която била разведена.
Освен това, да принадлежиш към последната част на листата значи, че сте подложен на доста по-малко публичен надзор. Само помислете какъв брой малко сте чували за принц Андрю и принц Едуард в днешно време.
Най-вече, работата на ръководещите идва с толкоз отговорности – в случай че не и повече - в сравнение с изгоди. Принц Хари неотдавна показа огромния стрес, който идва с купата и откровено споделя за Нюзуик( Newsweek): " Има ли някой от кралското семейство, който желае да бъде крал или кралица? Не мисля по този начин, само че ние ще изпълняваме отговорностите си без значение от това. "
Така че, до момента в който се приказва доста за това кой на кое място се класира, всяко от тях идва със своите плюсове и минуси. Нека единствено се надяваме, че новороденото дете на Кейт и Уилям ще хареса мястото си като номер пет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР