Той е тийнейджър, но вече е докторант: още на 17-годишна

...
Той е тийнейджър, но вече е докторант: още на 17-годишна
Коментари Харесай

Супермозък: детето чудо Яник Клайбринк


Той е младеж, само че към този момент е докторант: още на 17-годишна възраст Яник Клайбринк приключва бакалавърска и магистърска степен по математика и става докторант. Медиите в Германия го назовават " супермозък ".

Яник Клайбринк

Снимката на несъмнено притегля вниманието. Усмихнатият теоретичен помощник в катедрата по математика незабавно се откроява - Яник е единствено на 18 години.
Редакцията предлага
Бакалавър, магистър, а в този момент и докторант

Името на Яник неслучайно е в листата със сътрудниците на една от водещите институции в региона на математиката: 18-годишният юноша е освен докторант, само че и откривател в института. Още на 17-годишна възраст Яник приключва бакалавърска и магистърска степен по математика и става докторант - редом със наложителната матура.

Медиите в назовават Яник " супермозък " и пишат за него, че е " един от най-младите докторанти " и " извънреден гений в математиката ". Още на 12-годишна възраст Яник стартира да учи във Франкфуртския университет, като редом продължава да посещава учебно заведение. Тази опция е планувана в немския Закон за висшето обучение, като задачата е да се подкрепи развиването на.

Като дете Яник прекарва няколко години в, където се реалокира поради служебните отговорности на татко си. Именно там надареното дете получава опция да посещава всички налични курсове по математика - без значение от възрастта му. В резултат от това при завръщането му в Германия излиза наяве, че на 12 към този момент е приключил цялата гимназиална стратегия. Това подтиква родителите на Яник да потърсят спомагателни благоприятни условия за сина си - и ги откриват във Франкфуртския университет.

Рядък гений

За Яник математиката не е просто просвета - тя е неговата пристрастеност. Още от началното учебно заведение е разпален по числата и изчисленията. " Възрастта в математиката е вторичен въпрос, най-важното тук е работата в екип ", споделя младежът.

Досега най-изявеният млад гений в региона на математиката беше Петер Шолце, който е единствено на 24, когато през 2012 година става професор в университета в Бон. Поне за момента Яник не споделя свръхамбициозни проекти за бъдещето си. Знае единствено, че то сигурно ще е обвързвано с математиката. В свободното си време младежът обича да плува и да играе тенис.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Уникалният гений на едно 12-годишно дете
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР