Той е само на пет години, когато баща му умира,

...
Той е само на пет години, когато баща му умира,
Коментари Харесай

Земята е нашият дом. Джулиан Марли, който пази наследството на баща си

Той е единствено на пет години, когато татко му умира, само че години по-късно прави кариера, въодушевена от него. Сега пътува, с цел да разпространява музиката си, и споделя, че целият свят е негов дом.

Преди дни Джулиан Марли беше в България, с цел да пее на джаз фестивала в Боровец. Освен песните от новия си албум As I Аm, той извърши и песни на татко си - най-популярния реге реализатор Боб Марли .

Джулиан Марли е роден през 1975 година в Лондон и прекарва детството си сред Англия и Ямайка. Той е деветото от 11 деца на реге легендата Боб Марли, който умира през 1981 година, когато Джулиан е едвам на пет години. Джулиан е отгледан от майка си Луси Паундър във Англия, само че постоянно пътува до Ямайка, с цел да се среща с братята си.

Джулиан Марли се занимава с музика от дете - свири на принадлежности като бас, барабани, китара и клавишни принадлежности. На пет години записва първото си демо в студиото на татко си в Кингстън, Ямайка. След 1989 година работи дружно с братята си Стивън, Зиги и Деймиън.

Няколко години по-късно Джулиан Марли се мести в родината на татко си и дружно с братята си основава групата „ Младежите от гетото “ (), с която вършат турнета по света. Те основават и личен продуцентска компания със същото име. Братята Марли се изявяват на музикални фестивали в Съединени американски щати, Етиопия, Гана и Ямайка. Освен своите песни, те извършват и музиката на татко си Боб Марли.

Джулиан Марли има четири соло албума - Lion in the Morning (1996), A Time and Place (2003), (2009) и As I Am (2019). Последните два са номинирани за награди Грами в категорията за най-хубав реге албум.

На джаз фестивала в Боровец Марли показа песни от последния си албум и песни на татко си.

„ Издадохме „ As I am “ и стартира пандемията, по тази причина не сме правили към момента нищо с него. Сега имаме опция да го напомним на публиката “, сподели Марли, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е второто посещаване на Джулиан Марли в България . Той споделя, че постоянно се радва на „ топло посрещане “ в страната и я счита за доста красива.

„ Добре е човек да познава корените си, с цел да знае каква е културата му. Но когато пътуваш по света, виждаш, че на всички места е хубаво. Навсякъде хората са положителни. Защото си вкъщи – Земята е нашият дом “, споделя той, представен от Българска телеграфна агенция.

Джулиан Марли се занимава и с щедрост . Фондацията му „ Младежите от гетото “ (Ghetto Youths Foundation) оказва помощ на младежи от непривилегировани общности. През 2010 година Джулиан и братята му вършат акция в помощ на възобновяване на Хаити след опустошителното земетресение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР