Той е само на 9 години, но може с лекота

...
Той е само на 9 години, но може с лекота
Коментари Харесай

9-годишно българче е сред най-умните хора на планетата

Той е единствено на 9 години, само че може с лекост да взема решение задания от висшата математика. Третокласникът от Пазарджик - Сава Троански, влезе в „ Менса България “, с което се подреди измежду най-умните хора на планетата.

Изключително елементарен и забавен му се е сторил пробата му за Менса. 



Мечтата на Сава е да стане програмист, академик или доктор. Момчето към този момент може да се похвали с персонално програмирана от него игра. Сава в никакъв случай не е ходил на спомагателни уроци, твърди Анна Троанска - майката на дребния огромен хитрец.

" От дребен демонстрира интерес към пъзели и главоблъсканици “, прибавя тя. Родителите му го записали за теста в " Менса “, тъй като желали да срещне другари, които да са предизвикателство за него.



" Само с мен, майка му и класния началник е работил. На 5-годишна възраст научи съвършено съветски и британски. От таблета като дребен гледаше доста детски филмчета, а британският по същия метод. Има другари от чужбина, с които си приказват “, добавя татко му Деян Троански в " Тази заран ".

" Трудно е да се попадне в този 1% и по едно и също време е прелестно “, споделя пред bTV Сава.

В трети клас Сава към този момент взема решение задания по математика за седмокласници, а неотдавна мълчуганът към този момент е минал в самостоятелна форма на образование.

Семейството възнамерява да остане в България, а Сава да учи в български университет.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР