Той е само на 12, но ще ви изненада с

...
Той е само на 12, но ще ви изненада с
Коментари Харесай

България роди ново дете-чудо! Седмокласник от Варна вече има своя телевизия и издава 2 вестника

Той е единствено на 12, само че ще ви изненада с разсъжденията си. Сякаш пред вас стои не дете, а огромен човек с доста житейски опит. Жаждата за живот и забавление са изписани на лицето му, само че в същото време от него прозира дълбока мъдрост. Той е Микаел Тертерян. Уникален е още с това, че е единствено на 12, само че към този момент издава 2 вестника, има си лична телевизия в youtube и всеки миг ще започва личен новинарски уебсайт, написа петел.бг. След няколко дни ще бъде седмокласник в СОУ „ Св. Климент Охридски “ във Варна. Но освен е добър възпитаник, оценен с доста шестици. Има и доста гении. Първите години от образованието си е прекарал в художествена паралелка.

Обича да посещава опера, спектакъл, изложения, кино. За всичко това има цялостната поддръжка на фамилията си в лицето на своите родители Арменак и Ирина Тертерян, на сестра си Кристине Тертерян. След всички тези триумфи и гении в ранна възраст несъмнено си мислите дали е добре признат от връстниците си. Поотделно всички обичат отличника, желаят да им оказва помощ на контролни, само че когато са в група, всички го имат за новобранец. При децата системата на полезности е обърната от време на време. На респект са тарикатите.

Това обаче въобще не тормози Микаел. Той знае кои са същинските му другари, оценил ги е. Вижда в каква среда пораства неговото потомство, само че все пак следва фантазиите си. С образеца си като че ли внушава на всички като него: Не се тормозете, че сте разнообразни и имате хрумвания. Някой ден другите деца ще схванат, че не е значимо да си уважаван с лудории, а да направиш нещо положително за света. Сега негови огромни другари са публицисти и общественици, които виждат в Мики капацитет и му оказват помощ да се образова в специалността. Като го гледа човек обаче, напряко възрастните могат да се учат от него. Той като че ли всичко е усвоил.



Преди година основава две телевизионни студиа в дома си. Има камери, микрофони, стативи – прави вести и ги пуска с мненията си в личен youtube канал. Използва специфични компютърни стратегии, с които малко на брой възрастни са осведомени. След това започва с издаването на вестник, дори два – единият новинарски, другият – за ултурните събития в града. Нарича първия „ Алтернативните вести “. След няколко броя стартира да употребява 3D резултати при изработката му. Изданието се харесва на известни персони в града, които стартират да го купуват и даже да популяризират вътре. Така медията му се разраства. Всеки миг ще започва и личен уебсайт.



За интернет пространството Мики има изключително мнение и за разлика от други деца осъзнава заплахите. „ Кибер пространството е доста рисково. Там всеки може да те заприказва с подправена идентичност и да те измами, с цел да се срещнеш с него, само че това може да е съдбовно. Аз нямам фейсбук, нямам инстаграм, нито снапчат. Само вайбър “, споделя момчето.

И споделя още: „ Мога да приказвам доста “ – въобще не е от притеснителните. „ Може да приказва и 6 часа по една тематика “, удостоверява майка му Ирина. Тя по специалност е инженер. Но признава, че в рода си имат писатели и художници, даже предшественици графове.

Бащата на Мики е златар, владее творчеството, а сестра му Кристине стартира да следва публицистика от тази година в Софийския университет. Запалила се около „ домашните медии “ с Мики, където тя и приятелите й също взели участие. Питате се защо мечтае Микаел и какъв желае стане, когато порасне – това е повече е от ясно, само че самият той ще ви изненада, тъй като споделя: „ Искам да съм не просто публицист, а общоприет шеф на няколко малките екрани и по едно и също време да бъда водещ. Но не желая да напущам Варна, този град доста ми харесва. “ Мики има изключителната поддръжка на фамилията си, което също смята, че фамилната среда е тази, която гради персони, а оттова и цялото ни общество – хубаво или не – такова каквото е.

Първо се възпламених по публицистиката от ноември 2015 година. Започнах да виждам новините по Българска национална телевизия. Да, знам, че има доста неприятни вести. Не мисля, че би трябвало да се излъчват вести за толкоз убийства, а би трябвало да се споделят значимите неща. Например, че НАСА е пуснала ракета до Марс или пък че някое дете има достижения. Мисля, че повече хора ще ги гледат.



Аз имам вяра на полицията, не мисля, че би трябвало да живеем в боязън. Ясно е, че има атентати, просто би трябвало да сме по-бдителни. Децата не би трябвало толкоз да се занимават с кибер пространството, където има доста рискове.

Февруари 2016-а започнах да върша мои излъчвания у дома. Направих си две студиа. Коментирам значимите събития. Първо за новия президент, за годишнината на Левски. През май-юни към този момент се включи и сестра ми с нейните другари. Тогава правихме излъчвания за матурите, за 24 май. И по този начин всяка седмица. Септември 2016-а се срещнах с телевизионни кореспонденти, снимахме в Карин дом едно събитие, пристигнаха у дома, снимаха студиата ми. Много се зарадвах, тъй като националната телевизия не беше идвала у дома. После ме даваха по Нова, по БТВ, към този момент преоткрих и вестник „ Народно дело “, доста ми харесва. Така се възпламених и по вестниците и сътворих два свои.

Какво мисля за българската и международна политика? Първо считам, че ръководещите в България би трябвало доста по-често да поддържат връзка с хората. Никой не мисли за бедните и гладните, а те страдат доста. Управляващите би трябвало да си приказват с тях. В международен проект считам, че е доста неточно да се изстрелват балистични ракети и да се заплашва животът на толкоз хора, единствено с цел да се покаже мощност. Свобода на словото в България като че ли има, само че въпреки всичко са сложени рамки, а не би трябвало да е по този начин. Трябва да пазим природата, даже хартия към този момент не би трябвало да се употребява толкоз, с цел да има дървета. Въздухът също е доста нечист. Мога още доста да приказвам.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР