Той е приключил с новините. От 8 ноември 2016 г.

...
Той е приключил с новините. От 8 ноември 2016 г.
Коментари Харесай

Американец обяви пълен бойкот на новините

Той е завършил с новините. От 8 ноември 2016 година и избирането на Доналд Тръмп за президент, 53-годишният американец Ерик Хагерман това, което назовава “блокада “ и „ детоксикация “ от всевъзможни форми на информация.

Оттогава някогашният чиновник на Nike не е отворил вестник и не е пуснал нито един път радио, споделя „ Ню Йорк таймс “.

„ Не беше тъй като желая да се отдалеча от Тръмп и да сменя тематиката. Беше все едно че съм върколак и най-малкият фотон от Тръмп ще ме трансформира в прахуляк “, разяснява обявилият цялостно самоограничение от вести Ерик от фермата си в южен Охайо.

Днес той не знае безусловно нищо за света към него. Не е чул за всеобщите убийства през последните месеци в Съединени американски щати, нито за придвижването Me Too след обвиняванията за полов тормоз против Харви Уайнстийн, нито за протекционистките ограничения Тръмп.

„ Емоционално съм в по-добро здраве, в сравнение с когато и да било преди. Интересувах се от новините в продължение на десетилетия, само че какво от това “, продължава Хагерман.

Допреди 3 години той работел по 12-14 часа дневно. По това време бил търговски шеф на онлайн продажбите в Nike. Преди това работел за Walmart и Disney. Кариерата му разрешила да си купи плантация в Охайо и да се отдръпна от „ цивилизацията “. Наложило му се обаче да свикне с ново чувство: скуката. Често му се случвало по през целия ден да не види и да не приказва с никого. Отегчавам се, само че това не ме тормози. Гледам обратно в предишното и то доста ме забавлява, разяснява мъжът, който живее напълно самичък и в никакъв случай не се е женил. От време на време върви в кафене, на 30 минути от вкъщи му, само че всички чиновници да предизвестени, че не би трябвало да приказват за новините.

Ерик Хагерман е запазил контакта с част от приятелите си, само че при изискване – непременно да заобикалят да приказват пред него за политика, стопанска система или каквито и да е вести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР