Той е познат с ролята си на млад джедай, който

...
Той е познат с ролята си на млад джедай, който
Коментари Харесай

Винаги срещу империята на злото. Марк Хамил, който ще събира средства за дронове за Украйна

Той е прочут с ролята си на млад джедай, който се изправя против огромната и могъща империя на злото и я побеждава. Днес артистът, който стои зад облика на Люк Скайуокър - Марк Хамил, още веднъж се изправя против " империя на злото ". Той ще събира средства за дроновете, с които Украйна се брани от Русия.

Преди доста години в онази далечна, далечна вселена, от него стартира всичко. Той е новата вяра, която феновете виждат в едноименния филм от 1977 година Тази нова вяра трансформира вечно историята на онази вселена, а и на киното като цяло.

Той наследява всички познания и умения на поколенията преди него и се трансформира в най-могъщия представител на цяла прослойка от войни, която съществува хилядолетия преди него. Или най-малко до момента в който „ Дисни “ не реши да изкарва още пари.

Той, несъмнено, е Люк Скайуокър, обликът на вярата на всеки млад почитател на сагата на Джордж Лукас „ Междузвездни войни “.

Преди дни стана ясно, че Марк Хамил , артистът, който играе ролята на джедая, ще стане дипломат на плана за набиране на средства за Украйна. По-конкретно той ще се включи в събирането на средства за плана „ Армия от дронове “, който цели да развие ескадрилата от безпилотни апарати на Киев.

„ Марк, ти се трансформира в първия дипломат, който оказва помощ на Украйна да събира средства за бранителите си. За украинците това значи доста. Както в „ Междузвездни войни “ положителното ще победи злото, а светлината ще преодолее тъмнината. С теб в нашия тим няма различен вид “, сподели Володимир Зеленски по време на онлайн среща сред двамата.
Точно в този момент е най-хубавото време за всички да се обединят и да поддържат Украйна в тази война против империята на злото
„ В тази дълга и неравна борба Украйна се нуждае от продължителна поддръжка. За мен беше чест, когато президентът Зеленски ме помоли да стана дипломат на „ Армия от дронове “. Със сигурност знам, че Украйна се нуждае от дронове, с цел да пази земята си, свободата си и полезностите на целия либерален свят. Точно в този момент е най-хубавото време за всички да се обединят и да поддържат Украйна в тази война против империята на злото “, сподели самият Хамил.

„ Армия от дронове “ разрешава регулярното закупуване на безпилотни апарати за украинската войска, както и дава средства за ремонта им. Пари отиват и за образованието на техните водачи. До момента украинските въоръжени сили са получили 986 дрона, а сумата, за тяхното закупуване се равнява на близо 52 млн. $.

За разлика от филмовата поредност, в която Скайуокър се ражда в астероидно поле, Хамил се ражда в крайморския град Окланд в Калифорния през 1951 година Той има шест братя и сестри, а и майка му, и татко му имат корени във Англия.

Заради работата на татко му като капитан в американския военноморски флот, на Марк и цялото му семейство се постанова постоянно да се местят. Децата сменят учебни заведения като доближават чак до Япония.

В последна сметка Хамил се връща в Съединени американски щати и постъпва в Los Angeles City College , където стартира да се занимава с изкуства.

Филмът, който има голямо значение за младият Хамил е „ Кинг Конг “ .
Филмът, който промени животът ми беше черно-белият „ Кинг Конг
„ Филмът, който промени животът ми беше черно-белият „ Кинг Конг “. Това беше първият филм, който ме накара да си изплача очите. Надявах се някак да не се върнат Конг в Ню Йорк. Надявах се, че ще успее да се измъкне от това, само че историята ме поразяваше всякога “, споделя артистът.

Първите му функции са в сериали, ситкоми и в късометражни филми.

Стъпката наоред идва, когато неговият другар Робърт Инглуд се явява на кастинг за „ Апокалипсис в този момент “ на Франсис Форд Копола . На същото място се организира и кастинга за нискобюджетен, приказен филм. Според Инглуд обаче ролята на някой си Люк Скайуокър може да пасне отлично на неговия другар Марк Хамил.

Всъщност агентката на Хамил – към този момент го е записала за тестът и по думи на самия Хамил той е щял да се яви на кастинга без значение от предлагането на Инглуд.

По-важното обаче идва след премиерата на кино лентата през 77-ма. След триумфа на „ Нова вяра “ целият му живот се трансформира. Самият той, първоначално е единственият измежду звездите от кино лентата като Харисън Форд и Кари Фишър , който изпитват същински възторг от протичащото се.

„ Аз бях този, който споделяше „ Хей, хора, вижте, лицето ми е върху кутия със зърнени закуски. Аз бях същинският запалянко в групата “, споделя Хамил, който си спомня какъв брой доста е значело за него да може да седи на филмовата площадка край Алек Гинес и „ това космато нещо “ – Чубака, изигран от Питър Мейхю .

Излизането на „ Империята отвръща на удара “ и „ Завръщането на джедаите “ вършат Хамил един от най-известните артисти на планетата, само че това се оказва и нож с две остриета. Той е толкоз мощно свързван с ролята си на Люк, че пробва по всякакъв начин да се отърси от персонажа си. Стига до тва да играе на Бродуей, където е звезда в „ Амадеус “, „ Човекът слон “ и други.

През 1984 година, когато Милош Форман прави кино акомодация на „ Амадеус “ Хамил губи роята още веднъж, тъй като един от продуцентите „ не желае Люк Скайуокър “ във кино лентата за Моцарт. Това го слага в състояние да не изиграе нито една роля, която да съперничи на джедая от научно-фантастичната поредност.

Неуспехите на камера, обаче не се отразяват на триумфите му зад нея. Особено сполучливи са дублажите му, а най-емблематичен остава обликът на Жокера в считана за най-успешна комиксова анимационна поредност „ Батман “. Следват и още голям брой в други от сериите на DC Comics и Marvel .

„ Исках да играя облик, който е цялостна диаметралност на Люк и го открих в сериите (за Батман). Без подбив (no joke, заигравка с британското Joker бел. ред.).

Хамил се дами през 1978 година за зъболекарката Марилу Йорк. Двамата имат три деца.

Освен с работата си на екран и сцена, Хамил е прочут с общественото заявяване на политическите си пристрастия и поддръжката му към Демократическата партия.

Има и голям брой ползи в другите области, а един от тях – химията, го довежда до там да стане член на Кралското химическо сдружение на Обединеното кралство.

Сред благотворителните дела, които пази са такива на организации, които се борят с подкрепяне на деца със здравословни проблеми, отбрана на животните и организациите, които се борят за прекратяването на глада по света.

Още от началото на войната той застана твърдо в поддръжка на Украйна, а в Туитър неведнъж изрази тази своя позиция.

За почитателите на Междузвездни войни обаче той постоянно остава джедаят, който поставя завършек на тиранията и империята на злото.

„ Запомни, силата постоянно ще бъде с теб. Винаги. “
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР