Той е посочил като основание за това придобитото от него

...
Той е посочил като основание за това придобитото от него
Коментари Харесай

Краят На Една Ера! Проф. Божидар Димитров Се Пенсионира

Той е показал като съображение за това добитото от него право на пенсия за застрахователен стаж и възраст, оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Министър Боил Банов е подписал заявката на Димитров и то влиза в действие, считано от 1 ноември 2017 година.

Историкът оглави НИМ за повторно (първия път бе през 90-те - б.р.), откакто беше министър без портфейл в първия кабинет на Бойко Борисов (2009-2011 г.) и отговаряше за българите в чужбина, само че се наложи да подаде оставка поради няколко скандални свои изявления.

Преди няколко месеца служебният министър на културата Рашко Младенов подреди да се организира конкурс за шеф на музея, защото подобен не е юридически от 2007 година. Процедурата се забави, тъй като надледникът му на поста - Банов, искаше тя да се предава по интернет.

Димитров обаче подаде документи, с което ясно заявява, че няма желание да се отхвърля от поста. Негов съперник е проф. Вера Бонева от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ), която също се кандидатира.

Божидар Димитров е роден през 1945 година в Созопол, в фамилията на бежанци от Източна Тракия. През 1964 година приключва Механотехникума в Бургас. Работи няколко години на риболовни кораби и като моряк в „ Океански лов на риба “. По-късно приключва история и археология в Софийския университет, има и докторат по история. Професор на УниБИТ.
Преди няколко години се оказа, че Димитров има досие - от 1973 до 1990 година той е сътрудничил на Държавна сигурност в направление културно-историческо завещание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР