Той е по-умен от Siri или Google Assistant, но е

...
Той е по-умен от Siri или Google Assistant, но е
Коментари Харесай

Вижте този смартчасовник със ChatGPT, захранван от Raspberry Pi

Той е по-умен от Siri или Гугъл Assistant, само че е от вида " направи си самичък "

Емил Василев преди 12 секунди 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 13.03.2023

Как промишлеността за LED крушки си подсигурява, че ще продължим да купуваме

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:17 | 15.03.2023

Осмото знамение на света: Москвич 3е в Русия коства повече от Tesla Model 3 в Съединени американски щати

АвтомобилиИван Давидов - 12:50 | 14.03.2023

Най-важният автомобил от годината, в която си роден 1980 – 1995 [3/4]

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

ChatGPT – чатботът с изкуствен интелект на OpenAI е като че ли на всички места след дебюта си в края на предходната година. Сега каналът в YouTube MayLabs измисли метод да го употребявате на всички места, без телефон или компютър. Вместо това те са основали смартчасовник от вида „ направи си самичък “, който дава отговор на въпроси с къси отговори от ChatGPT. Вижте го във видеото по-долу:

Във видеоклипа основателя с псевдоним „ Frumtha Fewchure “ създава часовника с обработка от Raspberry Pi 4B (изглежда, най-малко от комплекта, който MayLabs употребява, че това е модел с 8 GB). Pi се намира в калъф, който се закрепва за колана, дружно с външна батерия, която го зарежда. Оттам през ръкава на якето минават кабели, които се свързват към 3D-принтирания корпус на предмишницата му.

Частта на часовника е снабдена с LED светлини (за да знаете по кое време микрофонът е включен), няколко бутона, 0,96-инчов, двуцветен OLED екран и поставки за две каишки на Apple Watch. Бутоните са хаптични с размери 6 x 6 x 4,3 милиметра. „ Тайният “ светодиод, упоменат във видеото, е предопределен за потребление като инфрачервен излъчвател, тъй че часовникът да може да се употребява като универсално дистанционно управление при възможни актуализации.

Да, часовникът не наподобява изключително привлекателно, само че MayLabs твърди, че този интелигентен часовник е първият по рода си, тъй че може би в бъдеще ще има по-добри итерации.

Кодът, който се извършва на Pi ревизира за натискане на един от трите бутона. Можете да получите някои статистически данни за процесора или циферблат, само че същинската магия е в бутона, който споделя на часовника да се свърже с ChatGPT, с цел да му зададете въпрос. Отговорите се появяват като текст на екрана, а също и посредством тон, при изискване че сте свързали слушалки (кабелни или Bluetooth), защото няма високоговорители.

За различаване на речта разработчикът споделя, че часовникът употребява офлайн комплект за различаване на тирада, наименуван Vosk.

Въпреки това устройството изисква интернет връзка, с цел да изпраща информация към и от ChatGPT.

В описанието на видеоклипа си MayLabs изброява доста от нужните елементи за основаване на сходен часовник, в това число екран, микрофон, Raspberry Pi, бутони, светодиоди и платка (и също по този начин споделя, че можете да подменяте доста от тях), само че каналът не е разгласил код в GitHub или схеми за 3D принтиране на действителната част на часовника, тъй че ще би трябвало да се справите сами за някои съществени елементи на плана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР