Той е пионер, и някои го искат за президент на

...
Той е пионер, и някои го искат за президент на
Коментари Харесай

Китай посрещна Илон Мъск с отворени обятия

Той е пионер, и някои го желаят за президент на Съединени американски щати - милиардерът Илон Мъск беше отрупан с похвали от китайската общност по време на пътуването си до Китай, предава Ройтерс. Същевременно, той си обезпечи срещи с трима държавни министри

От както кацна в Пекин във вторник , основният изпълнителен шеф на Tesla Inc се срещна с министрите на външните работи, търговията и индустрията на Китай и вечеря със Жен Ючин, ръководител на водещия снабдител на акумулатори CATL.

Въпреки че малко се знае за тези полемики - министерството на промишлеността сподели единствено, че неговият началник Джин Джуанглонг и Мъск са обменили отзиви по отношение на развиването на електрически транспортни средства и свързани коли - това не е спряло изблика на възторг към Мъск в китайските обществени медии.

" Той е световен кумир ", разяснява един консуматор. " Илон Мъск е просто страховит, единствено в случай че Китай можеше да има някой като Илон Мъск ", сподели различен.

Необявеното пътешестване на Мъск е последното на американски основен изпълнителен шеф в Китай, откогато страната анулира политиката си за нулев Коронавирус и отвори още веднъж границите си. Тим Кук от Apple посети през март, до момента в който Джейми Даймън от JP Morgan и Лаксман Нарасимхан от Starbucks също са в Китай тази седмица .

Tesla и CATL не дадоха отговор на претенции за коментар. Министерството на търговията също не отговори на искане за коментар. Външното министерство цитира милиардера, който разказва стопанските системи на Съединени американски щати и Китай като " сиамски близнаци " и споделя, че е срещу тяхното делене.

Първото посещаване на Мъск в Китай от три години идва , когато Tesla е изправена пред засилваща се конкуренция от страна на създадените в Китай електрически транспортни средства и известна неустановеност по отношение на проектите за разширение на завода в Шанхай.

Фабриката е произвела над 700 000 автомобила Model Y и Model 3 предходната година, повече от половината от световното произвеждане на компанията.

Не беше ясно дали Tesla е изправена пред някакви регулаторни спънки пред разширението на завода.

Инвеститорите също се интересуват от това дали китайските регулатори ще разрешат стартирането на усъвършенстваните функционалности за подкрепяне на лидера на Tesla. Функциите са налични в Съединените щати като част от софтуера " Full Self Driving ", който се продава за $15 000 на транспортно средство.

Очаква се Мъск да се срещне с други високопоставени китайски чиновници и да посети завода в Шанхай по-късно през седмицата, споделиха източници, макар че не е ясно с кого тъкмо ще се срещне или какви въпроси ще обсъдят.
 Илон Мъск ще върви в Китай
Илон Мъск ще върви в Китай

Той желае среща с премиера Ли Цян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР