Той е отрязал финансирането за художествената гимнастика на жена му

...
Той е отрязал финансирането за художествената гимнастика на жена му
Коментари Харесай

Гриша Ганчев намери начин да отмъсти на Наско Сираков за полягането в Разград

Той е отрязал финансирането за художествената гимнастика на жена му Илияна Раева 

Един от най-старите спонсори на нашия живописен гимнастически отбор, " Петрол " АД, се отдръпна след абсурда сред председателката на федерацията Илиана Раева и предприемача Гриша Ганчев. Раздялата сред Наско Сираков и шефът на ЦСКА настъпи преди към месец, директно след съмнителната загуба на " Лудогорец " с резултат 2:3 в предпоследния кръг на Първа лига.

Няколко дни по-късно " Лудогорец " завоюва 12-тата си поредна купа, финиширайки единствено с една точка пред втория ЦСКА. Гриша Ганчев изрази своя яд след загубата на " Левски " в Разград и се обади на Илиана Раева в същата вечер. Той несполучливо се опита да се свърже с президента на " Левски " Наско Сираков и по-късно продължи с дълга дрънканица от обвинявания, гарнирани с нецензурни изрази, отправени към Раева в късните часове на нощта.

Последствията от нощния телефонен скандал сред Гриша Ганчев и Илиана Раева пристигнали няколко дни по-късно, когато изпълнителният шеф на следената от Ганчев компания Петрол АД - Георги Татарски, уведомил Федерацията по художествена гимнастика, че най-големият дистрибутор на горива в България приключва спонсорския си контракт с ансамбъла.

От „ Петрол “ даже поискали да бъдат върнати предоставените няколко джипа „ Грейт Уат “, които са употребени, както от треньори и чиновници на Федерацията по художествена гимнастика, по този начин и от родственици на Ипиана Раева.

Оттеглянето на „ Петрол “ като спонсор едвам пи ще е съдбовно за „ златните девойки “ по художествена гимнастика, защото ръководената от Илиана Раева федерация се радва на обилно финансиране от страната, както и от редица частни спонсори. Иначе от „ Петрол “ оказват помощ на ансамбъла от 7 години насам, като от компанията заплатиха и отборна награда от 200 000 лв. след завоюването на златните медали на олимпиадата в Токио.

Хора от обкръжението на Гриша Ганчев потвърдиха, че босът е дал предписание „ Петрол “ да се отдръпна като спонсор на федерацията по художествена гимнастика. Твърди се, че босът на „ Литекс комерс “ бил гневен на Наско Сираков и Илиана Раева, защото и двамата му подсигурили по-рано, че „ Левски “ ще играе феърплей във футболното състезание и няма да одобри пари, с цел да загуби мача си с „ Лудогорец “ в Разград.

Представители на сдружението „ Левски на левскарите “ намерено упрекват Сираков, че съзнателно е провокирал напускането на треньора Станимир Стоилов тази пролет, с цел да го размени с комфортния му Елин Топузаков. Под управлението на Топчо „ сините “ излязоха в решителния мач против „ Лудогорец “ със седем аварийни играчи, а на полувремето от състава на „ сините “ при резултат 1:1 беше заменен с най-хубавият им централен бранител Ноа Сундберг, на чието място в игра се появи 17-годишният новобранец Михалев.

Любопитна детайлност е, че напълно до неотдавна президентът и жива легенда на „ сините “ Наско Сираков беше упрекван от почитателите на „ Левски “, че е финансово подвластен от Гриша Ганчев и че босът на ЦСКА надали не му е персонален финансов покровител. Това докара до изненадващото самопризнание на Сираков, че през 2013 година, в сложен интервал за него, Гриша Ганчев му е дал огромен финансов заем.

Източник: Уикенд
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР