Той е още на 17, още ученик, но вече може

...
Той е още на 17, още ученик, но вече може
Коментари Харесай

Талант на Черно море: Класирането и точките нямат значение в дербито

Той е още на 17, още възпитаник, само че към този момент може да се похвали с 21 мача за мъжкия тим на Черно море, в които се регистрира с 2 гола и 2 асистенции. Остър футболист с внезапен демараж, Ники Златев сграбчи шанса си, даден от Илиан Илиев и разумно се стигна до негови повиквателни в юношеските гарнитури до 17 и до 19 години. Златев счита, че му е прекомерно рано да гледа към мъжкия народен тим, макар че Кърстаич залага на млади играчи. Първо желае да впечатли селекционера на България до 21 години. В изявление за  Дарик радио той показа упованията си за идното дерби със Спартак Варна. 

Готов съм. Това е дълго чакан мач. Тръпката е огромна. Готов съм да покажа най-хубавото от себе си в този мач.

Със сигурност имаш много дербита в школата на Черно море. Усещаш ли в такива мачове адреналин, напрежение?

Със сигурност мачът е по-специален. От доста години е нямало такова дерби при мъжете. На мен и съотборниците ми се пада достойнството да участваме в подобен мач след толкоз доста време. Напрежение няма, само че всички сме доста стимулирани да спечелим това дерби. 

Кои са мощните страни на " Морето " и тези на Спартак?

Ние сме доста първокласен тим. Перфектен колектив. Добри сме в двете етапи на играта. Държим доста добре и умерено топката. В Спартак се вижда, че има положителна смяна с всеки един минал мач. Подобряват се и то много. 

Нормално е да не кажеш дали ще бъдеш титуляр на следващия ден, само че дали като титуляр, или запаса, на следващия ден на твоя десен фланг ще се изправиш против един някогашен футболист на Черно море Виктор Митев, който играе като ляв халф бек. Познавате ли се и очакваш ли здрави единоборства с него?

Не се познаваме. сигурно на терена ще се срещнем. За здрави единоборства и борба, това е ясно. Такива ще има освен сред нас двамата, само че и на всички места по терена.  

Той не е единственият футболист в Спартак, който е минал и през Черно море. В този смисъл имаш ли другари в тима на съперника.

- Приятели...не. Познавам се единствено с Вили Боев.

Иван Дичевски, несъмнено, Сами Ел Анаби...

Да, несъмнено и с тях.

Чувствате ли се в Черно море като безспорни любимци в това дерби?

Със сигурност това са упованията на множеството хора-ние да влезем в мача като любимци. Но ние всички в тима осъзнаваме, че ни чака извънредно тежка борба, тежък мач. Класирането и точките нямат никакво значение в такова дерби. Пределно стимулирани сме да вземем трите точки. 

Много ефикасен си на десния фланг. Той ли е пожеланият за теб?

И с юношеските обединения през годините съм играл повече на десния фланг. Със сигурност ми е по-удобно там, само че не изключвам удобството и на левия. Добре се усещам и в центъра на офанзивата, само че пожеланият за мен, е десният фланг.

Спомняш ли си първия мач за мъжкия тим?

Със сигурност помня дебюта си в професионалния футбол. мачът против Ботев Пд преди две години. Беше плейоф. Повечето ни играчи бяха заболели от ковид и се наложи да се употребяват повече юноши. Тогава получих късмет в 70-ата минута. Вече губехме с 0:1 в резултата. Опитахме се да подобрим нещата, само че по този начин свърши мачът. Беше незабравимо за мен-дебют на 15 години в професионалния футбол. Винаги ще го помня. 

Критичен ли си към себе си и какво смяташ, че би трябвало да подобриш в играта си?

Има доста неща, които би трябвало да усъвършенствам, с цел да се наложа още по-добре в мъжкия футбол. Има неща, които съм подобрил, само че не мисля, че те са задоволителни. Със сигурност има много аспекти, в които би трябвало да се усъвършенствам.

Като те попитам за обичан състезател на твоята позиция, ще ми стане ясно какво искаш да подобриш, с цел да станеш приключен като него.

Килиан Мбапе ми е обичаният състезател, само че имам благосклонности и към Неймар. 

В мъжкия народен тим селекционерът Младен Кърстаич залага на млади играчи. Очакваш ли да огледа и към теб, или смяташ, че още ти е рано?
  
Още ми е рано. На мнение съм, че както аз, по този начин и всички млади играчи, които сега се постановат, би трябвало да минат през всички стадии на юношеските обединения, както и към мъжкия футбол. Трябва да вървим малко по малко. Аз съм минал през всички младежки обединения на националния тим. За последно с 19-годишните играхме на квалификации за европейско състезание. Със сигурност считам, че ми е още рано за мъжки футбол и давам всичко от себе си, с цел да направя усещане на селекционера до 21 години. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР