Той е осъден на 6 години затвор за длъжностно присвояване

...
Той е осъден на 6 години затвор за длъжностно присвояване
Коментари Харесай

Трета ефективна присъда за бившия кмет на Видин

Той е наказан на 6 години затвор за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, улеснено от закононарушение по работа, оповестиха от съда.

Престъплението е осъществено сред юли и октомври 2011 година, дни преди края на мандата на Видов. Той бе кмет на крайдунавската община от 9 ноември 2007 до 2 ноември 2011 година.

Румен Видов е упрекнат в това, че е нарушил служебните си отговорности по тогава настоящия закон за общинските бюджети и закона за финансов надзор. Той не е направил вярно годишна инвентаризация на отговорностите на община Видин и не е водил осъществяването на бюджета. Сключени са контракти с три охранителни компании със притежател, който умира в хода на делото. Платените средства са в размер на 4 882 515 лв..

Предишните две присъди на Видов също са ефикасни. Постановени са от Окръжния съд в Монтана през 2016 година. Бившият кмет на Видин първо е наказан на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост поради заплащане на кухи компании за непорочност. Излязлата от бюджета нелегално сума е в размер на 103 820 лева

През декември същата година пък той е приет за отговорен и наказан на 5 години затвор за финансови далавери с охранителни компании, които пазели общински здания единствено на хартия. Сумата е 224 000 лева

Нито една от присъдите не е влезнала в действие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР