Той е обвинен в притежание на детска порнография заради голи

...
Той е обвинен в притежание на детска порнография заради голи
Коментари Харесай

В Русия искат 9 г. трудов лагер за историк, писал за Сталин

Той е упрекнат в владеене на детска порнография поради голи фотоси на 11-годишната му осиновена щерка. Адвокатът на Дмитриев - Виктор Ануфриев, обаче съобщи, че фотосите са правени два пъти годишно като доказателства за положителното физическо положение на детето поради проблеми със обществените служащи, заяви "Новая газета " .

Детето било осиновено на 3-годишна възраст, откакто историкът завел дело против обществените служби, които не му разрешавали да го вземе под настойчивост с претекста, че бил прекомерно остарял за татко. Оттогава той бил подложен на непрекъснати инспекции, а откакто възпитатели в яслата съобщили за белези по кожата на момиченцето, Дмитриев почнал да му прави фотоси. В последна сметка се оказало, че "белезите " са следи от пластир.

Самото дете не се е оплаквало от отношението на Дмитриев, а една от биологичните му дъщери - Екатерина Клод, назова обвиняванията "абсурдни " . Тя описа, че дружно с децата си прекарват доста време с татко й и осиновената му щерка и той се грижел за всички доста добре.

"Това дело въобще не би трябвало да влезе в съда, тъй като в него няма осъществено закононарушение ", разяснява юристът.

По-рано съдът разгласи публични резултати от психиатричния обзор, съгласно който историкът е душевен здрав и няма полови отклонения.

Самият Дмитриев ще има право на последна дума на 27 март, след което се чака решението на съда дали той ще бъде изпратен в наказателна колония, както упорства прокуратурата.

Близки и сътрудници на 61-годишния историк настояват, че обвиняванията на прокуратурата са несъстоятелни, а аргументите за обвиняванията са неговите следствия на закононарушенията на Сталин, с които е станал неуместен и за съветския президент Владимир Путин .

Юрий Дмитриев беше задържан на 13 декември 2016 година, откакто организацията, за която работи - "Мемориал ", разгласява имената на повече от 40 000 полицаи, взели участие в репресиите на Сталиновия режим. Това провокира митинги на техни наследници.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче съобщи, че държавното управление няма нищо общо с делото.

" Кремъл не се меси в сходни случаи ", разяснява той пред Ройтерс.

Историкът Николай Сванидзе, който постоянно подлага на критика нарушаването на човешките права в Русия, обаче съобщи:

"За страдание, това не е индивидуален случай. Властите не гледат добре на историците. Честните историци са считани за политически съперници ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР