Той е обвинен в хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество

...
Той е обвинен в хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество
Коментари Харесай

Владимир, потрошил техника за близо 18 бона в игралните зали в Бургас, се нахвърлил на полицаите!


Той е упрекнат в безчинство, съзнателно заличаване на непознато имущество и за закононарушение срещу активността на държавни органи на властта. Както Burgas24.bg към този момент заяви на 31 август в игралните зали " Елит " " Версай “ в к-с " Изгрев “  Владимир развалил  общо 10 игрални автомата, 1 преносим компютър и 1 компютър - всички движимости са на  стойност от към 17 800 лева, благосъстоятелност на разнообразни юридически лица.

На Владимир е повдигнато обвиняване и за това, че на същата дата на посочените нагоре места, в изискванията на продължавано закононарушение и в цялост с действието по т. 1, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Той  блъскал и чупел намиращите се в игралните зали движимости и удрял безсистемно намиращите се вътре жители.

Повдигнато е и трето обвиняване, за това че на 31.08.2020 година в цялост с горепосочените действия, незаконно пречил на орган на властта – на командира на поделение в бранш " ООР “ при Пето районно управление (на МВР) на ОДМВР-Бургас, на мл. контрольор в бранш " Оперативна програма “ при Пето районно управление (на МВР) на ОДМВР-Бургас и на ст. служител на реда при Пето районно управление (на МВР) на ОДМВР-Бургас да изпълнят отговорностите си по ЗМВР – член 72, алинея 1, т. 1, член 65, алинея 1 и член 67, като след неведнъж издадени устни разпоредби " Спри на място! “,  не извършил същите, направил опит да избяга, за да не бъде хванат и да осуети откриване на закононарушението. След като бил настигнат от полицейските чиновници, оказал гневна опозиция при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари – закононарушение по член 270, алинея 1, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че обвиненият, неуместен по никакъв метод, е влезнал първо в едната, а по-късно в другата игрална зала и с телескопична палка почнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им нанесъл основни повреди. След подаване на сигнал на тел. 112 и идването на чиновниците на 05 РУМВР-Бургас, същият се е опитал да избяга, а при задържането му – оказал гневна опозиция на полицейските чиновници.

Става дума за закононарушения против собствеността – за разваляне на непознати движимости и то на забележителна стойност, против реда и публичното успокоение – посредством осъществяване на хулиганските прояви, и такова против държавните органи, публични организации и лица, изпълняващи обществени функционалности – посредством оказаната гневна опозиция при задържането му от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Обвиняемият е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за осъществени хулигански дейности в изискванията на рисков рецидив и други закононарушения, като е търпял и ефикасни санкции, само че към датата на осъществяване на гореописаните действия е оправдан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР