Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото

...
Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото
Коментари Харесай

Михалис Хаджиянис: Гръцката музика е поезия

Той е най-успешният реализатор в южната ни съседка за първото десетилетие на 21 в. Хитовете му доближават милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надвишават 30 млн. копия. Михалис Хаджиянис гостува на сцената на Античен спектакъл на 8 юли.
Прочетете още
- Коя е обичаната ви ария, която сте писал в миналото? И за какво?

- Не е елементарно, когато си композитор, да посочиш обичаната си ария! Мога да кажа, че обичана ми е „ О Βυθός ”, тъй като крие усеща от друга ера, които остават вечно в мен.

-Как развихте своя личен жанр и присъщото си звучене?

- С четене, учене, доста любов към ближните и схващане за протичащото се в обществото.

- Кой музиканти или стилове най-силно са ви повлияли?

- Влиянията ми бяха първо от гръцки звуци вкъщи, само че в юношеството доста слушах Питър Гейбриъл, Джордж Майкъл, Dire Straits. Аз съм късметлия, тъй като съм се срещал и съм работил с значими персони. Създадох връзки за цялостен живот, които се развиха в другарства, учредени на почитание и обич. Личности като Йоргос Даларас, Димитра Галани, Мимис Плесас и други са неразделна част от живота ми, които ме възпитаха и поддържаха в първите ми музикални стъпки.

- С какво най-вече се гордеете в своята кариера?

- Че се развивах и успявах да преодолея всяка компликация. Защото триумфът няма стойност, в случай че човек не се сблъсква с провали и компликации. Това е непрекъсната битка да станем по-добри актьори, само че и на първо място по-добри хора.

- Кое е било най-голямото предизвикателство в кариерата ви?

- Да мога да подкрепям любовта към света и връзките на взаимно почитание с моите сътрудници. Това изисква доста работа, самообладание и неизменност. Много пъти съм си мислил какъв брой елементарно е да пееш шлагери, само че и какъв брой мъчно е да останат в сърцата на публиката. Да допира доста генерации – хора на моята възраст, само че също и по-младите и всякога доста се веселя да го видя с очите си. Това чакам да преживея и с вас.

- Какъв съвет бихте дали на начинаещите музиканти?

- Не се разочаровайте! Трябва да се учат от грешките, да се стремят непрекъснато към най-хубавото и да напредват малко по малко към задачата, която не е нищо друго с изключение на музиката, която ще оставят след себе си.

  -Какво ви харесва в това да сте музикант?

- Обичам да опитвам с разнообразни музикални трендове, да пребивавам в неразучена територия, да стартирам от нулата. Да мога да показвам протичащото се към нас. В този подтекст – пуснах нови 9 песни във всички цифрови платформи, които ще показва в турнето си през цялото лято. Надявам се да ги заобичате, колкото ги обичам и аз.

- Как наподобява процесът на основаване на една ария?

- Няма рецепта, само че има оня магически миг на ентусиазъм, който може да се случи на всички места,дори когато спиш. Да станеш и да пишеш – това е велико!

  - С България ви свързва събитие от 1999 година Какви са спомените ви оттогава?

- Като тийнейдър бях със фамилията си на отмора в България и беше ужасно. По-късно, през  1999 година, се озовах още веднъж във вашата страна към този момент като актьор и тогава усетих вълна от обич, която ме заля.

Никога няма да не помни любовта, която ми сподели вашата аудитория с песента „ De Fevgo ”, която стана шлагер в България. Чакам още веднъж да я изпеем дружно. За повторно ще се срещнем и на Античния спектакъл, който доста одобрявам. Подготвил съм концерт с доста музикални изненади. Очаквам ви на 8 юли.

Концертът на Михалис Хаджиянис е на  8 юли, Античен спектакъл, Пловдив . Последни билети се продават в мрежата на 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР