Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан. Той няма

...
Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан. Той няма
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: За мен гимнастиката винаги си остава голямата любов

Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан. Той няма потребност от показване и няма да е пресилено, в случай че кажем, че е легенда - първенецът Йордан Йовчев. Той е най-успешният български гимнастик, харизматичен и обичан от хиляди свои почитатели.

"За мен гимнастиката постоянно си остава огромна обич. Винаги съм желал да бъда сполучлив и хората, които са залагали на мен, да им оправдая доверието ", сподели Йовчев пред камерата на NOVA.

Йордан Йовчев е единственият гимнастик в света, взел участие на 6 следващи олимпиади, от които печели един сребърен и три бронзови медала. Има четири международни трофеи, както и доста оценки от европейски шампионати. Големият състезател постави завършек на спортната си кариера с бенефисен театър на 23 февруари 2013 година "След слизането от огромна сцена постоянно има сложни интервали. В разнообразни начинания се пробвам да накарам децата да заобичат спорта. Плавно одъртявам, само че не преставам да упражнявам ", сподели още Данчо.

Той е измежду най-именитите ни спортисти, донесъл доста медали за България, само че освен триумфите го направиха това, което е през днешния ден - достоен, предан на работата си и постоянно подготвен да помогне. Личностните качества на Йордан Йовчев са тези, които го трансфораха в един от най-обичаните спортисти у нас. "Много неща ми е дал спортът. Все още на тази възраст вземам участие по шоу стратегии веднъж в годината. Не върша комплицирани неща, само че едно от сложните извършения би трябвало да ги върша най-малко по веднъж ", съобщи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР