Той е най-популярният жив оперен тенор в света. И един

...
Той е най-популярният жив оперен тенор в света. И един
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Андреa Бочели и Вероника Берти – любовта може да е сляпа, но сърцето вижда всичко

Той е най-популярният жив оперен тенор в света. И един от най-продаваните модерни типичен реализатори! В публиката на концертите му ще видите лица и на 70-годишни, и на 15-годишни – просто музиката му е по този начин вълнуваща и ефирна, че съумява да завладее всяко сърце. Световната известност, към която го изстрелва първото място на фестивала “Санремо ” през 1994, и всепризнатият му гений му завоюваха даже звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Всички приказват за работата му и мечтаят да го слушат онлайн. Но какъв брой от вас, неговите фенове, знаете нещо за персоналния му живот и пътя, който е минал, с цел да стигне до върха на славата? Aко не ви е попадал автобиографичния му разказ “Музиката на тишината ” (1999), нито пък сте гледали филмът на Майкъл Радфорд 2017 година, сниман по книгата, в този момент ви се дава опция да надникнете зад тежката завеса на оперната сцена и да разбете кой е Андреа Бочели и кои са любовите в неговия живот.

Eди Бочели ражда сина си Андреа на 22 септември 1958 година макар рекомендациите на лекарите да направи аборт, тъй като детето най-вероятно ще бъде с увреждания. Майчиният инстинкт обаче надвива над тревожните мисли за неразбираемото бъдеще и тя въпреки всичко поема риска. От дребен Андреа има затруднено зрение поради вродена глаукома, само че това не го стопира да е деен и да играе с по-малкия си брат и приятелчетата по прашните улици на дребното село Ла Стерца, на към 40 км югоизточно от Пиза.

Ослепява изцяло едвам 12-годишен след случай по време на футболен мач. Но това не го събаря. След като към този момент не може да играе футбол, ще се отдаде напълно на другото най-любимо нещо – музиката. Младият Бочели демонстрира необикновено певческо дарование и по тази причина никой от близкото му обграждане не се учудва, когато на 14 печели първия си конкурс с осъществяване на “О Sole Mio. ” В един миг обаче Андреа се разколебава във връзка с певческата си кариера и взема решение да даде по- “сериозна ” тенденция на живота си като записва право в Университета в Пиза. За да изкара някоя и друга лира обаче, продължава да пее и свири на пиано по питейни заведения.

Но тъй като напиращият гений не е нещо, което да сложиш в кутия за обувки, да я набуташ в килера и да забравиш за нея, скоро шансът на Бочели се обръща към по-добро и той получава златна опция да покаже какво може. Случайно демо касета със запис на неговото пеене попада в ръцете не кого и да е, а на самия Лучано Павароти. Последният кани младия гений да взе участие дружно с рок звездата Дзукеро в годишния благотворителен церемония концерт в Модена “Pavarotti International. ”

След като печели с прочувствената ария “Il mare calmo della sera ” (Спокойното нощно море) “Санремо ”, фестивалът, който е считан за институция в Италия, а и освен, към този момент всичко е ясно – родила се е нова звезда, която за в бъдеще ще заблести с междугалактическа светлина.

Когато се среща с първата си брачна половинка, Андреа е към момента никому незнаен музикант и свири по питейните заведения. В един подобен бар го зърва и мигновено се влюбва до лудост в него 17-годишната Енрика Ченцети. Понеже до този миг младият музикант не е имал необикновен триумф с дамите, е повече от прелестно сюрпризиран от интереса от страна на другояче неугледната тийнейджърка и откликва на възприятията й. Женят се през 1992 година и три години по-късно се ражда първото им дете, Амос, а след още две години на бял свят идва и вторият им наследник, Матео.

В годините преди развода им през 2002 година, когато брачният партньор й към този момент е известно име на музикалната сцена, Енрика по всякакъв начин се пробва да заобикаля светлината на прожекторите и още повече обективите на папараците. Има и друга причина за необщителното й държание. Амос е извънредно “трудно ” дете и не позволява съвсем никого в личния си свят, по тази причина и майка му се пробва по всякакъв начин да му спести неудобството да бъде измежду доста хора.

Никой по този начин и не схваща за какво фамилията се разпада, само че в едно от редките изявленията, които Енрика дава години по-късно, тя загатва, че главната причина за развода им са многочислените изневери на Андреа.

След раздялата тя дружно с момчетата се реалокира да живее в шармантното тосканско градче Форте дей Марми. Певецът също купува парцел там, в действителност цяла постройка, която в миналото е била хотел, и заживява в нея, тъй като не желае да бъде надалеч от децата си.

Казват, че когато същинската обич пристигна, човек ще я познае по това, че тя не тежи, не изисква, не напряга, тъй като е толкоз естествена, колкото и дишането. Такава обич се появява в живота на известния тенор, когато е на 44.

Тя е свежа 18-годишна госпожица, която на частно празненство във Ферара го заговаря по този начин: “За мен е чест да се срещна с вас, маестро. ” Името й е Вероника Берти и още от първия момент, когато Андреа чува гласа й, долавя парфюма й и усеща нежния досег на кожата на ръката й, той е влюбен както в никакъв случай преди този момент.

Въпреки сериозната възрастова разлика любовта сред двамата процъфтява и знаменателното в тази ситуация е, че Вероника по вълшебен метод съумява да “излекува ” тенора от склонността му към разхвърлян секс до степен, че да признае обществено: “Тя ме накара да открия моралната берекет, която носи със себе си моногамията. ”

От своя страна обичаната на Андреа не се свени да признае: “Голяма късметлийка съм, тъй като попаднах на подобен романтик като него. Още вардя негови мейли от началото на връзката ни, някои от които са ужасно поетични, написани в рими, а други са с напряко непристойно наличие. Обаче на мен всичките ми харесаха. ”

Въпреки че двамата се женят на 21 март 2014 година, Бочели твърди, че бракът им е почнал в оня магически миг през 2002-а, когато за първи път е зърнал Вероника, а тя със благоговение се е обърнала към него с “маестро. ”

Бочели и Берти се оказват една от дребното късметлийски двойки, при които възрастовата разлика не е проблем, а преимущество. “Да се женим за доста по-млади дами е наша фамилна линия, “ споделя Бочели. “Освен това аз съм доста набожен, а, както знаете, има доста древен двойки с огромна възрастова разлика. ” За разлика от предходната брачна половинка, новата безусловно диша музиката. Освен че живо се интересува от кариерата на мъжа си, тя постоянно извършва части дружно с него.

Така да вземем за пример през 2012-а, годината, в която се ражда щерка им, Вирджиния, двамата вършат дует, изпълнявайки италианската версия на известната любовна ария “Something Stupid, ” а видеото събира милиони гледания. 

Точно на втория рожден ден на щерка им през 2014-а двойката публично си разменя брачни обети в храма на Мадоната от Монтенеро в Тоскана.

Днес фамилията живее в имението във Форте дей Марми. Андреа дружно с брат си, Алберто, отглеждат грозде в лични лозя в региона Лаятико. Оценявано от енолозите като вино с извънредно високо качество, семейство Бочели сполучливо го продава под личния си семеен бранд.

В едно скорошно изявление пред Vanity Fair Андреа Бочели показа: “Тя е дамата на моя живот. Години наред с нея дружно посрещахме компликациите, изправяхме се против вятъра с разперени ръце, живяхме в цялостен синхрон 24 часа в денонощието. И ден сегашен с всеки изгрев на слънцето си споделяме, че желаеме по този начин да си остане – да бъдем вечно дружно, един до друг. ”

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР