Той е на 48 години и едно от златните момчета

...
Той е на 48 години и едно от златните момчета
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо изненада с рядка корица, но коя е зашеметяващата дама до него?

Той е на 48 години и едно от златните момчета на актуалния Холивуд , тя е на 37 и занапред следва да направи огромния си пробив.

Леонарди ди Каприо и Лили Гладстон , звездите от филма " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе, ни гледат от октомврийската корица на английското изданиe нa Vogue. Тя наподобява изящна и величествена, облечена в облекла, въодушевени от индианските обичаи, а той, в стилен черен костюм, ни омагьосва с оня негов рязък взор и елегантна неустрашимост. 

Това несъмнено е рядка панорама. Ако се замислите, евентуално ще стигнете до извода, че не се сещате да сте виждали доста корици на списания с лика на Лео, нито пък сте чели доста изявленията с него.  Това е извънредно рядка публична изява за артиста, който почти в никакъв случай не сяда за дълги изявленията или пък театралничи за корици. Този път обаче го прави, защото  " Убийците на цветната луна "  е извънредно значим за него и непосредствен до сърцето му план. 

За самата Лили Гладстон пък занапред ще чуваме доста. По всичко проличава, че тя ще направи запаметяваща се роля и може би ще бъде един от главните кандидати за премия на следващите Оскари. 

" Нямаше никакво четене на сюжет ", споделя Ди Каприо за първата среща сред него, Скорсезе и Гладстон. " Марти просто инстинктивно разбра, че Лили е тази, която му би трябвало. В очите ти, Лили, имаше истина, която той виждаше даже на екрана на компютъра. Никога досега не се е случвало Скорсезе да срещне някого, да го има това гравитационно привличане и инстинкт и да каже: " Нека не чакаме нито минута повече. "
                             

Филмът наблюдава същинската история за несправедливостта, претърпяна от индианците в резервата Осейдж през предишния век. Ди Каприо и Гладстон влизат в облиците на действителните личности Ърнест и Моли Бъркхарт - междурасова двойка, живяла в резервата през 1920 година в Оклахома, във времена на бурна смяна. Ди Каприо е незабравим като деец от Първата международна война, надяващ се – като повечето бедни, амбициозни бели мъже от тази епоха – да откри своето благосъстояние в петролния взрив в Осейдж.

Но точно Гладстон, самата тя горда индианка, израснала в резервата Блекфит, пресичащ северна Монтана и границата с Канада, е звездата на филма, пишат от Vogue.

„ Лили е безусловно удивителна в този филм. Тя носи целия филм и историята. " – казва Ди Каприо с огромна доза невзискателност. 
                             

" Това е изцяло забравена част от американската история и отворена рана, която към момента тлее " – казва още Ди Каприо –  " Холивуд има дълга история и богато минало в изобразяването на индианския народ. Трябва да създадем повече. Знаете ли, ние вървим към огромна равносметка на нашето минало. Колкото повече тези истории могат да бъдат разказани по достоверен метод, толкоз повече може да стигнем до някакъв лековит развой. "

За да се потопи в историята и да влезе в облик, Ди Каприо отива в Тълса, Оклахома, месеци преди старта на фотосите. Редовно пътува и до индианския резерват за да научи разказите на локалните. Чутото и видяното го раздрусват радикално и го окуражават да даде най-хубавото от себе си при построяването на персонажа му.

" Надявам се филмът да се трансформира в отплата, да даде правдивост и да запознае хората с тази ужасяваща глава от американската история. Не мога да ви опиша какъв брой значимо е това за мен " , декларира той.

Що се отнася до Лили Гладстон, преди Мартин Скорсезе да я избере за ролята на Моли Бъркхарт, актрисата има две дребни функции в драмата " Certain Women " и сериала " Reservoir Dogs ".

Кариерата ѝ не върви без спънки, защото самата тя не счита, че изглежда като типичната актриса. На 35 години Гладстон си прави професионална равносметка и взема решение, че задоволително е чакала звездния си пробив и е време да се отдаде на нещо друго. Същата година гледа известно видео за изгубването на земните пчели в обществените мрежи и възнамерява да посвети зрялата част от живота си на спасяването им.

Тогава идва позвъняването от Скорсезе, което трансформира живота ѝ.  Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон се срещат напряко на снимачната площадка, с значимото конкретизиране, че съгласно първите проекти на Скорсезе общите подиуми на Ди Каприо и Гладстон са се брояли на пръсти.
                             

След като в началото избира Ди Каприо да изиграе сътрудника на ФБР Том Уайт - роля, която в последна сметка отива при Племънс, Мартин Скорсезе прави промени по сюжета и кино лентата. Режисьорът в действителност взема решение да сложи героинята Моли на Гладстоун в центъра на историята.

" След избран миг разбрах, че върша филм за всички бели момчета ", сподели неотдавна Скорсезе пред Time. Това осъзнаване го накарало да премисли метода, по който трябва да опише историята.
                             

" Не бяхме потопени в историята на Осейдж ", изяснява Ди Каприо за първичните чернови. " Затова Марти изведе Лили напред. Имаше тази мъничка, дребна сцена сред Моли и Ърнест, която предизвика такава страст в нас по време на четенето и ние просто започнахме да навлизаме в това какво съставлява тази връзка, тъй като беше толкоз изкривена, странна и друга от всичко, което съм преживявал до момента. "

Добрата вест е, че и българската аудитория ще може да види " Убийците на цветната луна ". Филмът ще бъде показан в границите на филмовия фестивал CineLibri през октомври.
                             
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР