Той е на 37 години и от октомври миналата година

...
Той е на 37 години и от октомври миналата година
Коментари Харесай

Натопен? Българин се защитава сам в съда в Денвър по обвинение за убийството на 24-годишна американка

Той е на 37 години и от октомври предходната година е в ареста в Денвър, Колорадо. По обвинявания за ликвидиране. Михаил Петров има дълго престъпно досие за по-дребни и по-сериозни нарушавания.

Но споделя, че не е направил убийството. В няколко извънредни изявленията за BG VOICE от ареста Петров твърди, че доказателствата против него са косвени, а неговото ДНК липсва на мястото на престъплението. Българинът е решил да се пази самичък в съда, тъй като по думите му не може да откри юрист, а служебните не идват да го видят. Делото беше планувано за май, само че в този момент е анулирано за 28 август.

Петров е упрекнат в убийството на 24-годишната Шелби Уедърли. Нейното тяло е открито на 30 септември м.г. край автомагистрала I-25 в Дъглъс каунти, Колорадо. Свидетели разказали, че по бездиханното тяло имало огнестрелни и прорезни рани по ръцете, излиза наяве от записите от телефон 911. Жената имала дълго престъпно минало, най-вече за опиати, и е трябвало да се яви в съда два дни преди да бъде открита мъртва.

" Не познавах жертвата, в никакъв случай не съм я виждал ", твърди Петров и споделя, че управляващите желаят да претупат делото, а не да търсят същинския причинител. Той споделя, че е бил задържан в българския магазин в Денвър от служители на реда, които са били там като клиенти. Месец по-късно против Петров са повдигнати обвинявания за убийството на Шелби Уедърли. " Не. Не съм я умъртвил. Как може да съм я умъртвил, като не съм я познавал ", изрично отговори Петров на въпроса дали я е умъртвил.

Той самичък се пази и е прегледал 12 хиляди страници доказателствен материал по делото. " За два месеца служебният юрист не пристигна нито един път, имат доста дребен бюджет за това дело и нямат за частен детектив, който да търси очевидци и доказателства ", споделя Петров.

Според него в доказателствата има открит ДНК материал на няколко души по тялото и на мястото на престъплението. " Няма мое ДНК, открито по тялото на дамата или на мястото, където е станало. Има открито ДНК на четирима или петима души, само че не и мое ", споделя Петров.

Според него доказателствата против него са косвени. Едно от тях са показанията на продавачката в българския магазин Велина Христова, която твърди, че видяла петна от кръв по облеклата на Петров, само че съгласно него експертизата не е разкрила следи от кръв. " Никой различен не ме е видял с кръв, на камерите не се вижда да имам кръв, нейните версии се сменят непрекъснато пред следователите ", споделя Петров. Според него тя твърдяла пред прокурорите, че Петров й признал за убийството, само че той отхвърля.

Друг забавен миг съгласно българина е, че някогашният другар на жертвата е разказал на двама души за собствен призрачен сън, обвързван с убийството на Шелби Уедърли. " Неща, които ги има в делото и които той няма по какъв начин да ги знае - наръгване, наличието на други хора. Всичко това повдига още въпроси ", споделя Петров.

Приятел на Шелби, който също е бил разследван за убийството й, споделя пред локални медии, че българинът и жертвата се познавали. " Надявам се той да си получи заслуженото за това, което е направил на Шелби ", споделя Нейтън Роглай - неин съученик от гимназията. Детективите взели ДНК проба и от него.

Нейтън споделя, че преди е вземал опиати и познава Петров. " Той постоянно имаше оръжие в себе си. Беше подготвен на всичко, с цел да вземе повече опиати или пари ", споделя пред локален тв канал Нейтън. Според него Шелби евентуално е дължала пари на Петров за дрогата, която той й е дал на версия. Но съгласно него евентуално има и други, които са помогнали на българина за убийството.

Петров обаче отхвърля тази версия и твърди, че за времето, когато Роглай споделя, че са се познавали - 2013 година, той е бил в ареста по други обвинявания - за кражба и показване на подправена идентичност. " Никога не съм имал обвинявания за продажба на опиати ", безапелационен е Петров.

Според правосъдните регистри Петров има дълго престъпно досие - арест за оръжие през 2004 година в Лаример каунти, обир, грабеж и побой. Прекарал е известно време в пандиза в Колорадо, само че е бил освободен на 3 юни 2017 година. Присъдите са му били за машинация, кражба и грабеж с щурм. Въпреки че признава за някои от тези закононарушения, е безапелационен, че няма нищо общо с убийството на Шелби Уедърли. " В прокуратурата знаят, че не съм го направил, сигурен съм в това, само че все пак желаят да ме осъдят ", споделя Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР