Той е лицето на един от най-обичаните герои в историята

...
Той е лицето на един от най-обичаните герои в историята
Коментари Харесай

Много се гордея с това шоу. Мат Лебланк или накратко - Джоуи от Приятели

Той е лицето на един от най-обичаните герои в историята на ситкомите - Джоуи от "Приятели " . Става дума за артиста Мат Лебланк, който навърши 55 в понеделник.

Въпреки че шоуто, което го направи международна звезда, завърши преди 18 години, ролята на привлекателния, самоотвержен, леко слабоумен несполучлив артист продължава да е най-голямото му достижение.

Но той сякаш няма срещу.

"Много се гордея с това шоу ", споделя Лебланк пред Ню Йорк Таймс.

"Не усещам нужда да го загърбя. И не мисля, че някой от нас (шестимата основни герои в сериала, б.р.) в миналото ще успее да избяга от това. Но също по този начин не виждам за какво би трябвало да се опитваме. Това е нещо, което новите генерации откриват всяка година, гледа се непрестанно по целия свят, кара хората да се смеят и им носи доста наслада. Това е нещо позитивно ".

В сериала се споделя за шестима млади другари в 20-те и 30-те си години, които живеят в Манхатън, Ню Йорк. Той стартира през 1994 година и има 10 сезона. Шоуто става същински шлагер още след първия, като актьорите доближават възнаграждения от 1 милион $ на епизод и губят анонимността си окончателно.

Някои почитатели и през днешния ден не престават да виждат Джоуи в лицето на Лебланк.

"Понякога хората ми приказват постепенно ", споделя той пред Гардиън. Една от присъщите черти на Джоуи е точно че схваща по-бавно от останалите.

"И постоянно ме питат дали съм добре, тъй като съм доста по-сдържан и запазен от героя си в "Приятели ". Мислят, че съм депресиран или съм печален или смутен – само че просто не съм в настроението, с което излизам пред аудитория и върша шоу. Не съм подобен ", прибавя Лебланк.

Актьорът е роден в щата Масачузетс в фамилията на италианка и татко с френско-канадски генезис. Като млад става дърводелец, само че на 17 се мести в Ню Йорк в опит да стане модел.

Тогава му споделят, че е прекомерно невисок, с цел да бъде в промишлеността, и той се насочва към актьорското майсторство. Участва в реклами и телевизионни и кино функции, само че не му провървява. Когато се явява на кастинг за "Приятели ", той разполага едвам с 11 $.

Десет години по-късно споделя, че е излязъл "с магистърска степен по комедия " от ситкома. За ролята на Джоуи Лебланк получава три номинации за "Еми ", три за "Златен глобус " и една за премия на Гилдията на актьорите.

Веднага след края на "Приятели " артистът пробва да продължи живота на героя си в сериала "Джоуи ". По-късно Лебланк играе себе си в сериала "Епизоди ". Кариерата му сякаш претърпява спад след 10-те години в паметния ситком. Въпреки това артистът остава обичан на няколко генерации фенове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР