Той е категоричен, че Корнелия Нинова не бива да заема

...
Той е категоричен, че Корнелия Нинова не бива да заема
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Хвърлянето на неподготвени хора в политиката води до трагични резултати

Той е безапелационен, че Корнелия Нинова не трябва да заема повече лидерският пост в партията
„ Като виждам младежите в Народното събрание, ми става тъжно. Нека да забележим какъв брой такива лица минаха и си потеглиха тази година. Хвърляме ги на арената, с цел да се скрие, че няма нови решения ", това съобщи някогашният водач на столичните социалисти Румен Овчаров пред БТВ.

По думите му трагични резултати в политиката се реализират когато се употребяват неподготвени хора. Той предвижда, че още идната година огромна част партиите няма да ги има. Според него даже в договарянията по политики от миналата седмица са се водили с хора, като дребна част от тях даже са приключили специалността, която разясняват.

„ Аз съм отстъпил на младите още преди 10 години. Нищо ново в политическото устройство не е измислено през последните 200 години Кирил Петков и Асен Василев бяха подкрепени, тъй като хората желаят да виждат по какъв начин нещо се прави. В България от 140 година има схващане, че всеки е подготвен за народен представител или за министър. Хвърлянето на неподготвени хора в политиката води до трагични резултати. Догодина част от партиите обаче няма да ги има. По време на консултациите в този момент петима министри сме се занимавали с енергетика, само че единствено един от нас я беше приключил. Това е един от главните проблеми. Днешните политици си мислят, че би трябвало да разпределят пари, без да си дават сметка, че против това е нужно да има артикул “, добавя още някогашният енергиен министър.

Той разяснява и обстановката в левицата, като беше безапелационен, че Нинова не трябва да заема повече лидерският пост в партията.

„ Българска социалистическа партия би трябвало да върви по стъпките и по устава си. Нямаме потребност от повече от братоубийствени войни. Корнелия Нинова не трябва да е повече водач, тя има задачата да избере своя заместител и да спре борбите в партията. Темата кой да стане ръководител на Българска социалистическа партия – „ млад “ или „ остарял “, е безконечна. Обикновено печелят младите. Дъщеря ми влезе в политиката, само че тя ще върви с мудни стъпки “, изясни Овчаров.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР