Той е известен сред сърфистите като „Перфектната вълна“. Официално е

...
Той е известен сред сърфистите като „Перфектната вълна“. Официално е
Коментари Харесай

Да ти настръхнат косите! Кървавата история на един от най-опасните плажове в света

Той е прочут измежду сърфистите като „ Перфектната вълна “. Официално е приет за втората най-хубава дестинация за сърфинг в света. Jeffreys Bay, известен и като J-Bay, може да се похвали и с друга известност – на изключително рискова пясъчна линия.

Плажът, който се намира на източното крайбрежие на Южна Африка, е хазаин на събития от World Surf League от 1996 година насам, а през 2015 година влезе в полезрението на света след офанзива на акула над сърфиста Мик Фанинг.
Днес, откакто хищниците не изчезват от водите му, все по-често се повдига въпросът дали мястото би трябвало да бъде хазаин на J-Bay Open, който събира най-хубавите сърфисти в света.

Тук сърфирането несъмнено си заслужава. CNN разгласи Jeffreys Bay за втората най-хубава сърфинг в света, напомня Daily Mail.

Експертите споделят, че мястото предлага дълги, бързи талази с интензивна точка, която може да продължи до 300 метра.

Според записите на Shark Attack Data обаче, от 2000 година насам е имало девет съдбовни офанзиви на акули по дължината на съвсем 1000-километровото източно крайбрежие на Южна Африка. Откакто се води статистика - през 1800 година е имало 131 набези.

Едно от тях, офанзивата през 2013 година над 74-годишния Бъргерт ван дер Уестуизен, е край самия J-Bay. Седем са офанзивите на плажа от 1989 година насам, само че всички пострадали са оживели.

Професионалният сърфист Уейн Монк е измежду тях, откакто акула захапва крайници му по време на пътешестване до J-Bay през 2004 година

Атаката против Фанинг обаче се трансформира в медийна сензация, защото беше уловена от телевизионните камери. Зрителите даже видяха момента, в който мъжът беше ударен в лицето от акулата, пробвайки се да избяга от нея.

При относително сходна сцена две години по-рано Фенинг бе изваден от океана - по време на четвъртфинала против бразилеца Габриел Медина, откакто видя акула.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР