Той е художник пост-импресионист, чието творчество е ограничено само до

...
Той е художник пост-импресионист, чието творчество е ограничено само до
Коментари Харесай

Геният, на когото не дадохме нищо: 11 странни факта за живота на Винсент ван Гог

Той е художник пост-импресионист, чието творчество е лимитирано единствено до едно десетилетие. Въпреки това творчеството на Винсент ван Гог е оставило незаличима диря в света на изобразителното изкуство и е повлияло надълбоко съвсем всеки художник след него.

Филмът " Да обичаш Винсент ", който можете да откриете в  проследява тревожното същестуване на холандския художник, както и неговите последни мигове. Лентата е революционна наслада за очите, пресъздаваща запаметяващия се жанр на Ван Гог. Пълнометражната анимация е рисувана ръчно от над 60 художника в Гданск, Полша и в студио в Гърция - това е първият филм от този вид в света. За продукцията от час и половина са нарисувани 65 000 маслени картини!

" Да обичаш Винсент " е самобитно любовно писмо към гения на художника. Един филм от 21 век му отдава заслужената респект, която за жалост не получава приживе.

Въпреки настоящия емблематичен статут на творбите му и незабавно разпознаваемия му жанр, Ван Гог не реализира популярност до момента в който е жив и умира, вярвайки, че артистичните му инициативи са били нищо повече от неуспех.

Колкото и да е трудно за поверие, художникът е продал единствено една своя картина през 37-годишния си живот и е бил толкоз безпаричен, че е употребявал инцидентни селяни вместо да заплаща за модели. Поради същата причина толкоз огромна част от работата му се концентрира върху цветя, пейзажи и, несъмнено, автопортрети.

Животът и кариерата на Ван Гог са толкоз неповторими, че повече от век след гибелта му към момента има обстоятелства за него, за които малко на брой знаят. Избрахме 11 от най-странните, само че въпреки всичко правилни обстоятелства за холандския постимпресионистичен художник. 

Можете да ги откриете в галерията тук:
 11 странни обстоятелството за живота на Винсент ван Гог  11 странни обстоятелството за живота на Винсент ван Гог  11 странни обстоятелството за живота на Винсент ван Гог  11 странни обстоятелството за живота на Винсент ван Гог
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР