Той е гневен очевидец на разложението в уж най-великата армия

...
Той е гневен очевидец на разложението в уж най-великата армия
Коментари Харесай

Катастрофално: бивш руски войник за тежкия провал на руската армия


Той е ядосан свидетел на разложението в сякаш най-великата войска на света - съветската. Бившият съветски боец Павел Филатиев разказва в книга тежкия неуспех на армията на Путин. " Опитваме се просто да оцелеем като някакви твари. "

Владимир Путин и министърът на защитата Сергей Шойгу следят военни учения

" Изпитваш гадно възприятие от всичко в близост, опитваме се просто да оцелеем като някакви твари. Командването ни е сложило в такива условия, че даже съперник не ни е нужен… "  И един откъс на съветски: " Нас на**али, простите ".
Редакцията предлага
Това са редове от документалния роман " Зов " на някогашния съветски десантчик Павел Филатиев. " Зов. Един неразрешен роман. " тази седмица излиза на немски и на още най-малко 11 езика. За книгата към този момент писаха " Ди Цайт ", " Ню Йорк Таймс ", " Гардиан ", " Франс Прес " и ДПА, а в Ютюб 140-те страници на съветски към този момент имат над 600 000 читатели. " Къде са тези измислици от пропагандата по малкия екран?! Армията на е някакъв военен бардак " - цитира го украинският уебсайт " Новости ". А всеки, който прочете най-малко фрагменти от книгата на съветски, незабавно ще откри едно: тук написа един професионален боец, станал ядосан свидетел на. И го написа на съответния език: недодялан, недопечен, неведнъж пошъл.

Най-великата и непобедимата войска ли?

Павел Филатиев неотдавна е избягал от Русия и се крие някъде към Париж, тъй като вкъщи го грозят тежки наказания. Репортерката на немския седмичник " Ди Цайт ", която се е срещнала с него във френската столица, внимателно разказва един 34-годишен мъжага, който дълго избира кафене (защото множеството му наподобяват прекомерно " момичешки " ), а след това в 10 часа сутринта си поръчва двоен коняк и през 10 минути излиза на открито да пуши цигари. И апропо, до момента в който споделя по какъв начин осъзнал операциите на съветската агитация, Павел пътем признава още нещо: когато преди години бил в Бавария по някаква работа като коневъд, все се оглеждал зад кой ли ъгъл ще го приклещят гейовете…

" " - още когато още веднъж облича униформата през 2021 година в Крим, Филатиев осъзнава каква измислица е това. Той разказва античното и негодно съоръжение, пагубното доставяне и корумпираното управление, което въобще не се интересува от ориста на низшите чинове, написа " Ди Цайт ". Вестникът споделя по какъв начин за десантчика първо не се намерило легло в казармата, та трябвало да спи на хотел, а след това, когато на 19 февруари 2022 неговото поделение тръгнало към Украйна, той нямал нито спален чувал, нито благонадеждно оръжие. Нямал и никаква визия какво става: " Дали стреляме по настъпващите украинци? Или пък по НАТО? А може би ние атакуваме? (…) Или е нападнала нас? И НАТО ѝ оказва помощ? "

Корицата на книгата на Павел Филатиев

На 24 февруари военната машина на Филатиев, натъпкана с муниции, катастрофира в една ограда, спирачките ѝ отказали, радиостанцията не работела, никой не знаел какво става. По-късно той споделя: " Половината от моите момчета се облякоха в украински униформи, тъй като те са по-качествени и по-удобни - нашите са износени. А нашата велика страна не е способна да облече и нахрани своята велика войска. (…) Достатъчно е да сравниш аптечката на съветския боец с американската, на каквито постоянно попадаме в украинската войска: все едно да сравняваш жигула с мерцедес ", пише Филатиев в книгата си.

" Безнадеждно изостанала и морално разложена "

Руската войска е безнадеждно изостанала в техническо отношение и морално разложена, обобщава десантчикът. Филатиев разобличава по този начин наречената " специфична интервенция ", която започва сякаш против нацистите в Украйна, като истински фарс, написа организация ДПА. Руските бойци убиват цивилни хора, които са се вдигнали против окупаторите, безсмислено се унищожават цели градове, споделя Филатиев. Всъщност, същинският съперник лъсва още на първите страници, написа " Ди Цайт ": " Това е личното командване, на което въобще не му пука за момчетата в окопите и след завладяването на Херсон си построява удобна командна централа на летището, до момента в който елементарните бойци потеглят да мародерстват из улиците, тъй като към този момент от дни не са яли нищо. Противниците в действителност са добре облечените господа в Москва, Путиновци, Лавровци, Шойгуйовци, които - без да имат каквато и да било визия за положението ѝ, изпращат съветската войска в пъкъла. За Филатиев тази война демонстрира най-много изконното пренебрежение на елитите към личния народ ", обобщава немският седмичник.

Павел Филатиев

Авторката Щефани Флам прибавя и обяснението на самия Филатиев: повода е вътрешно политическа, съветското управление желае да сплоти хората против мнимата " непрестанна заплаха ": " Срещу декадентния Запад, който, съгласно пропагандата, бил заграбил Украйна и нямал нищо срещу Русия също да се превърне в декадентна, гейолюбива страна, ръководена от идиоти, където принуждават даже дребните деца да си сменят пола. "

Бащата на Павел също бил професионален боен, прибрал се вкъщи с минимална пенсия и на 52 години умрял от рак. Пред репортерката на " Ди Цайт " Филатиев споделя нещо, което му направило усещане във Франция: по какъв начин до късно през нощта в кафенетата и заведенията за хранене седят толкоз доста възрастни хора, които ядат, пият и се смеят. " В Русия естествените хора на 60-70-годишна възраст към този момент не излизат на никое място. На тази възраст те или са небогати като църковни мишки, или пък са доста заболели. Или и двете ", казва Павел. Или пък покойници - като личния му татко.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
" По-добре в наказателна колония в сравнение с война "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР