Той е един от най-противоречивите учени на 20-ти век. Студентите

...
Той е един от най-противоречивите учени на 20-ти век. Студентите
Коментари Харесай

Зигмунд Фройд: Преди да изпаднете в депресия, първо проверете дали не сте заобиколени от идиоти!

Той е един от най-противоречивите учени на 20-ти век. Студентите по логика на психиката от целия свят почтително и галено го назовават “Дядо Фройд ”.

Някои го считали за самозванец, други – за талант. Коко Шанел го назова първия мъж феминист, а две от неговите открития са увековечили името му. Това са разкриването на мистерията за човешкия сън и “намирането ” на ключа към подсъзнанието.

Представяме ви 10 от цитата от Зигмунд Фройд – Бащата на психоанализата. Освен че са забавни, те несъмнено ще подтикват мисленето ви, а и ще ви позабавляват.

1.Големината на вашата еднаквост се дефинира от размера на проблемите, които са в положение да ви извадят от равновесие.

2.Преди самите вие да диагностицирате, че сте в меланхолия и че имате ниско самочувствие, би трябвало първо да се уверите, че не сте заобиколени от идиоти.

3.Никога не сме толкоз беззащитни както тогава, когато обичаме, и в никакъв случай толкоз безнадеждно нещастни, както когато изгубим любовта.

4.Хората са по-морални в сравнение с самите те си мислят, само че и доста по-неморални в сравнение с могат да си показват.

5.Всеки естествен човек на процедура е естествен единствено частично.

6.Ако сте дали прошка всичко на някого значи, че вечно сте се изяснили с него.

7.Човекът може да се пази от всичко, само че пред похвалите остава безпомощен.

8.Повече се стремим да избегнем болката, в сравнение с да открием насладата.

9.Когато човек стартира да се съмнява в живота си и в своята стойност, става болен.

10.Въпреки моите 30-годишни проучвания на женската душа, не бях кадърен да отговоря на въпроса, на който в действителност никой към момента не е дал отговор: “Какво желае една жена? ”

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР