Той добре е Борисов да си огледа по-внимателно министрите. Че

...
Той добре е Борисов да си огледа по-внимателно министрите. Че
Коментари Харесай

Валери Симеонов със загадка: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лева. Кой е той?

Той добре е Борисов да си огледа по-внимателно министрите. Че и там има такива. Овча купел, Бързарица 2. 142 кв. м. за 61 000 лева Намерете го кой е.

Така разяснява водачът на НФСБ Валери Симеонов следващите разкрития от Апартаментгейт, които засегнаха председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов и ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. 

" 220 евро - знаете ли че това е в действителност цената на недодялан градеж в София? ", добави Симеонов. Той още разяснява, че въпросният министър е купил жилището през 2008 година, когато е бил " най-големият пик на цените ". 

На въпроси коя е компанията, която е продала жилището, Симеонов отговори, че съгласно него не е вярно да се търси тя. 

" Това, което се откри за " Артекс ", е всеобща процедура в строителството в България. Масова процедура на укриване на налози, след това понижаване на налог здания към общините, значи втори тип налог също се укрива... и всичко това няма по какъв начин да не е било известно на съответните районни чиновници на Национална агенция за приходите, както и на общината ", съобщи Симеонов.

Според него фрагментите на ГЕРБ, забъркани в абсурда Апартаментгейт, са станали жертва на политическа акция, " не без съдействието на хората в изпълнителната власт ". 

" Всъщност няколко индивида станаха жертви на политическа акция, която в действителност експонира, сподели пред обществото една всеобща процедура на злоупотреби със строителството. Положителното е, че, дай Боже, там към този момент ще се демонстрират същинските цени в нотариалните актове. Дай Боже това да стане, тъй като това ще вкара едни средства в бюджета, които до момента са били в сивия бранш ", допълни Симеонов.

Той още разяснява назначението на настоящия ръководител на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов като правосъден министър:

" Аз имам доста високо мнение за професионалните качества на господин Кирилов, само че стартирам да получавам доста неприятно мнение за равнището и капацитета, които остават в Народното събрание. Народното събрание не би трябвало да бъде подценявано. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този юридически потенциал, който имаше до момента ", приключи Симеонв.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР