Той добави, че за всяка област има сключени договори за

...
Той добави, че за всяка област има сключени договори за
Коментари Харесай

Регионалният министър: Могат да бъдат мобилизирани над 2000 машини за снегопочистване

Той добави, че за всяка област има подписани контракти за зимно поддържане на пътищата. " Има настоящи контракти, удължено е действието им до края на зимния сезон, тъй че правният спор, който съществува по метода, по който следва да бъдат възлагани тези поръчки, по никакъв метод няма отношение към готовността ни и към реализирането на зимното поддържане на пътищата ", сподели министър Цеков.

Надявам се, с началото на новия строителен сезон ще може да се работи по всичките пет автомагистрали, които сега се строят, уточни той. Цеков уточни, че съвсем всички отговорности към пътните компании са били погасени от служебния кабинет, а настоящите отговорности се обслужват неотложно.

Министърът изясни, че всеки месец се ревизират сред 15 и 20 пътни сектора с друг тип проби - какъв брой е равно покритието, взимат се и сондажни проби, с цел да се откри дебелината на пластовете и структурата му. Пробите се вършат на въведени в употреба пътни сектори, чиито гаранционен период не е изминал.

" Общо взето, към 50% от тестваните пътни сектори имат дефекти - изпълненото не дава отговор на това, което е било по план. За всеки минус са известени изпълнителите и всички са почнали дейности по премахване на минусите ", сподели Цеков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР