Той добави, че това предложение той споделил на среща с

...
Той добави, че това предложение той споделил на среща с
Коментари Харесай

Симулация на хлъзгав терен и обратен вираж: Какви ще са полигоните за кандидат-шофьорите


Той добави, че това предложение той споделил на среща с родители на починали при транспортни катастрофи. Гвоздейков разясни, че има поради детайли, които симулират разнообразни метеорологични условия - хлъзгав терен, ниско сцепление, противоположен вираж.

Целта е лидерът на автомобила да се запознае с сходни обстановки и да построи първични инстинкти и да реагира съответно при потребност.

" Тези полигони са доста известни в Европа. Като начало е добре да се работи върху четири полигона в четирите краища на страната, с цел да могат да бъдат налични за всеки, който би трябвало да надгражда своето образование ", уточни министърът. 

" Наложително е това да се случи в България, това е детайл от предварителната защита на сигурност на придвижване ", безапелационен е той. 

Министър Гвоздейков бе на посещаване на летище " Бършен ", където ще бъде построена една от шестте бази за незабавна здравна помощ по въздух (HEMS). Очаква се тя да е изградена до края на годината.

Именно на бившето летище " Бършен " ще се намира временната, а в следствие - и третата от шестте непрекъснати бази на HEMS. Държавата ще обезпечи средства за ремонта и козметичните усъвършенствания. Теренът, в който попада и " Бършен ", е част от индустриалния парк на Сливен, за чието финансиране Общината кандидатства пред Плана за възобновяване и резистентност.

Кметът на Сливен Стефан Радев (л) и министър Георги Гвоздейков
Снимка: Пресцентър Министерство на превоза и съобщенията

" Обществената поръчка за основаването на непрекъснатите бази ще бъде оповестена другата седмица. Процедурата ще продължи година и половина. А първите три хеликоптера ще дойдат до края на тази година и ние би трябвало да сме подготвени за оказване на незабавна здравна помощ по въздух ", изясни Гвоздейков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Базата на незабавната здравна помощ по въздух в Сливен ще обслужва Югоизточна България от Свиленград, през Стара Загора и Бургас и евентуално - до Шумен. Сливен е предпочетен поради идентичното разстояние да тези градове и ще може да обслужва и автомагистрала " Тракия ", която поема трафика от Южното Черноморие до София и назад. В базата ще работи дипломиран екип от водач, доктор, парамедик, монтьор за хеликоптера и чиновници по обслужването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР