Той добави, че отговорът на Вашингтон на руските предложения не

...
Той добави, че отговорът на Вашингтон на руските предложения не
Коментари Харесай

Лавров: Все още има шанс за уреждане на проблемите по мирен път

Той добави, че отговорът на Вашингтон на съветските оферти не може да удовлетвори Русия

Русия съобщи през днешния ден, че има късмет за споразумяване на украинската рецесия по дипломатически път, съобщи Франс прес.

" Трябва да кажа, че още има късмет " за " споразумяване на проблемите, които би трябвало да бъдат уредени ", съобщи шефът на съветската дипломация Сергей Лавров на излъчена по малкия екран среща с президента Владимир Путин. Той добави, че опциите за разговор " не са изчерпани ".
Лавров сподели, че Русия деликатно е проучила отговорите на Съединени американски щати и на НАТО по предложенията на Москва за гаранциите за сигурност, съобщи ТАСС, цитира Нова тв.

" Интересува ни най-много отговора на Съединени американски щати, тъй като за всички е ясно кой играе основната роля в решаването на тези въпроси в западния лагер ", съобщи съветският външен министър.

Той добави, че отговорът на Вашингтон на съветските оферти не може да удовлетвори Русия.
" Американският отговор се състои от две елементи. В първата част се реагира на три основни за нас казуса, които сме показали: неразширяване на НАТО, неразполагане на стремително въоръжение, заплашващо нас, и като цяло връщане към военната и военнотехническата настройка в Европа на позициите от 1997 година, когато беше подписан Основополагащият акт Русия - НАТО, в който за пръв път в този формат прозвуча задачата за гарантиране на неделимостта на сигурността ", сподели той. " По тези въпроси отговорът е негативен, той, несъмнено, не може да ни удовлетвори ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР