Той добави, че е публична тайна, че има злоупотреби със

...
Той добави, че е публична тайна, че има злоупотреби със
Коментари Харесай

Треперете! Не Само, Че Спират Помощите, Но Започват И Да Съдят! Ето Кои Българи Са В Мерника На Социалните

Той добави, че е обществена загадка, че има злоупотреби със средства.

" Това е основанието да се понижи целевата помощ за това произведение. Намалени са пределните размери на антидекопитални дюшеци, възглавници, смесен стол – те се употребяват всеобщо и от време на време не са потребности, там има най значително разминаване сред оповестените цени. Но има позиции, по които бюджетът е повишен - за кръвни епитези, перуки, цифрови слухови апарати ", добави Петков.

Той посочи, че описът с произведения не е обновен от 90-те години на предишния век. Сега обаче са добавени три нови позиции: детски инвалидни колички, детски рингови инвалидни колички и вертикализатори. Целта на министерството е годишно да се вършат актуализации и да се прибавят по-модерни произведения.

Според обществения министър има всички индикации, че в бранша се вършат схеми на изписване на произведения, без да има потребност - те стартират от лекарските комисии. Контролът обаче се ускорява с измененията, които влезнаха в действие от 1 юли - създава се координационен механизъм сред НЗОК, Министерство на здравеопазването и това на труда и обществената политика. Другите промени са за по-добро целенасочване на целевите помощи за покупка на помощни уреди за хората с увреждания.

" Държавата отделя над 52 млн. годишно за погашение на тези помощи. Другото е облекчение на административната процедура за тези хора. Променя се метода на разпределяне и погашение на тази помощ – в случай че тя до момента се получаваше непосредствено от правоимащите лица като парични средства, в този момент се насочва към доставчиците на медицински произведения, по този начин ще отпадне визитата в дирекция Социално подкрепяне ", изясни Бисер Петков.

Той разяснява и импортирания в Народното събрание законопроект за персоналната помощ от омбудсмана Мая Манолова. Според Петков с него не се вземат решение стабилно и сложно проблемите. " Ние продължаваме работата по два законопроекта – за хората с увреждания и за обществените услуги. Манолова откликна на настояванията на майките на деца с увреждания, пътят на омбудсмана до Народното събрание е по-кратък в сравнение с едно министерство. С нея работим дружно в работните групи. Сметката от 100 млн. лева, която тя направи, е много условна ", съобщи министърът.

Той посочи, че оставката му е подадена при министър председателят от 11 юни, с него имали естествена връзка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР