Той: Днес получих много важни уроциСъс 59 гласа за, 36

...
Той: Днес получих много важни уроциСъс 59 гласа за, 36
Коментари Харесай

Народното събрание не избра Любомир Каримански за управител на БНБ

Той: " Днес получих доста значими уроци "

Със 59 гласа " за ", 36 - " срещу " и 140 " въздържал се " Народното събрание не избра Любомир Каримански за шеф на Българската национална банка.

Издигнатият от " ИТН " беше единствената кандидатура, откакто Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " се отдръпна.

За Каримански гласоподава един народен представител от ГЕРБ, 33 от Движение за права и свободи и 25 от Има Такъв Народ.

Против гласоподаваха двама от Политическа партия, 18 от Българска социалистическа партия и 3 от " Демократична България " и 13 от " Възраждане ".

" Въздържал се " гласоподаваха 65 от Политическа партия, 56 от ГЕРБ, 7 от Българска социалистическа партия и 12 от Демократична България.

Процедурата по желание на гуверньор на Българска народна банка ще стартира за следващ път изначало.

" Днес получих доста значими уроци ", разяснява Любомир Каримански след края на гласуването. " Твърдеше се, че съм честен и трудолюбив съвсем една година от взаимното ни пребивеаване в тази зала. През минаха бюджетите на България за към 60 милиарда лв. ", сподели той. " Оказа се, че съм със противоречива известност. Твърдеше се, че 60 милиона от бюджета са отишли по неточност във компании, които са близки до опозицията. Днес се оказа, че това не е било неточност ", продължи депутатът от Има Такъв Народ.

" Нямаше мръсотия против мен до момента в който единствено аз бях обявен претендент. Първата кафява течност полетя час-два откакто станахме двама. Удивително съвпадане ", разяснява още Каримански.

" В работата на Народното събрание по избора на шеф на Българска народна банка се намесиха министър председател, вицепремиер, висши служители. Намеците и заканите да се откажа се оказаха част от пейзажа, а не личен проблем. Това е рецидив и проблем на страната. Управляващите не трансформират този рецидив, а единствено го затвърждават ", акцентира той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР