Неймар пристига в Саудитска Арабия, след като подписа за отбора на Пролигата Ал-Хилал от ПСЖ

...
Той беше сниман да се качва на почти празен джъмбо
Коментари Харесай

Той беше сниман да се качва на почти празен джъмбо джет в Париж и по-късно да каца в близкоизточната страна.

31-годишният носеше кремав анцуг и голям инкрустиран с диаманти кръст, докато заминаваше за консервативната ислямска страна.

При пристигането си той наметна шал на Ал-Хилал около раменете си, докато беше посрещнат и му беше даден букет цветя от своите домакини.

Неймар се съгласи на сделка за £86,3 милиона, за да се присъедини към саудитската професионална лига по-рано този месец, добавяйки към списъка с големи имена, които напускат Европа за страхотно добре платено арабско състезание.

Той прекара известно време в раздаване на автографи на фенове, докато си проправяше път през летището.

Неймар: Звездата на Пари Сен Жермен и Бразилия глобени с 2,6 милиона паунда за строителни работи в имението му в Рио де Жанейро

Изображение: Нападателят носеше шал от новия си клуб Ал Хилал

Бразилецът ще прибере 129,2 паунда м годишно в Саудитска Арабия, според Sky Sports News - шест пъти повече от сумата, която е печелил в ПСЖ.

Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Джордан Хендерсън и Садио Мане са сред футболните звезди, които също са направили този ход към Саудитската професионална лига.

Прочетете повече:
Ходът на Хендерсън в Саудитска Арабия е осъден от ЛГБТ+ фенове
Нов клуб превръща дъговата лента в черно и бяло в онлайн публикация

Изображение:The на звездата беше връчен букет цветя Изображение: Той спря, за да даде автографи

„Вярвам, че Кристиано Роналдо започна всичко това и всички го нарекоха „луд“, и това, и онова. Днес виждате как лигата расте все повече и повече," каза Неймар в първото си интервю след трансфера в сряда.

"Вълнуващо е, срещата с висококачествени играчи в другите отбори ви вълнува и ви мотивира да играйте още по-добре. И е дадено, когато се изправите срещу Роналдо, Бензема, (Роберто) Фирмино, че вълнението е още по-голямо“, добави той.

Неймар спечели пет шампионски титли по време на престоя си във Франция с ПСЖ, но не успя донесе Шампионската лига в Париж, въпреки че стигна до финала през 2019-2020 г. Преди това той спечели Шампионската лига с Барселона през 2014-15 г.

Въпреки че е един от най-талантливите играчи в света, той има и толкова далеч не успя да спечели големи отличия с Бразилия и времето му в ПСЖ беше прекъснато от контузии и спорове извън терена.

Напускането му се смяташе за край на ерата на подписването на ПСЖ със суперзвездите на футбола, с Лионел Меси също напуска това лято, за да играе за Интер Маями в САЩ.

Въпреки по-ранното това лято, френската звезда се очаква да остане в Париж.

Новият клуб на Неймар, Ал- Хилал е един от четирите саудитски клуба, които бяха ефективно национализирани от държавния фонд за публични инвестиции (PIF), който претендира за активи от около £550 милиарда.

Те включват серията LIV Golf, която предизвика PGA Обиколка, преди двете организации да се споразумеят да обединят усилията си.

PIF се председателства от саудитския престолонаследник, чиито амбиции в глобалния спорт са се превърнали в отличителна политика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР