Той беше признат за виновен за катастрофа и причиняване на

...
Той беше признат за виновен за катастрофа и причиняване на
Коментари Харесай

Преди 3 Години Златомир Пиян Уби Свой Приятел И Рани Още Двама. Пак Го Хванаха Да Шофира Надрусан!

Той беше приет за отговорен за злополука и причиняване на гибел по несъобразителност, откакто използвал алкохол и седнал зад кормилото, без да е дееспособен лидер.

Жестоката злополука стана навръх Нова година - малко преди среднощ на 31 декември 2015 година Златомир, който тогава нямал навършени 16 години, чествал в бургаския квартал " Меден рудник " дружно с трима другари. Към 22 ч. бащата на домакина излязъл от жилището и момчетата решили да се поразходят с автомобила му. Златомир карал и всички отишли в Айтос, където чествала приятелката му. Двамата се видели за 10-15 минути и към 23.30 часа той потеглил назад към Бургас. И Златомир, и другите младежи без предпазни колани.

Към 23.45 ч., на към 200 метра след разклона за Българово, автомобилът навлязъл в ляв завой. В резултат на високата скорост - 125 км/ч, и действието на центробежните сили той поднесъл и станал неуправляем. Ударил се първо в дясната мантинела на пътя, по-късно и в лявата, завъртял се и се блъснал още един път в лявата мантинела, след което спрял под ъгъл в лявата насрещна лента. В колата останал единствено Златомир, а приятелите му изпаднали от купето. Едно от момчетата - 18-годишният Владислав Вълчев от Бургас, изхвърчало на 10 метра и починало. При случая пострадаха още две момчета - 15-годишният тогава Дафин Ставрев и 19-годишният Стоян Кърев.

Установено е, че Златомир е карал с централизация на алкохол в кръвта си 0.84 промила.

Пред окръжния съд делото мина по съкратената процедура, а Златомир призна напълно обстоятелствата от обстоятелствената част на обвинителния акт и се е съгласи да не се събират други доказателства. Така той получи условна присъда.

Апелативният съд обаче одобри, че действието е със повишена степен на социална заплаха. Подсъдимият е карал със скорост на придвижване неведнъж надвишаваща позволената. Освен това в заплаха е бил подложен живота и на останалите пасажери.

Няколко месеца преди този момент Златомир още веднъж е управлявал лек автомобил. Шофирал и през 2017 година, за което е издадено и влезнало в действие Наказателно разпореждане. Освен това в дома на айтозлията бяха открити опиати по време на полицейска акция при започване на тази година. Преди към месец пък той е заловен да кара надрусан в Айтос.

" Упоритата безнаказаност на подсъдимия и неуважение на разпоредбите за придвижване, с което слага в заплаха останалите членове на обществото, изисква по-строго отношение към него ", безапелационни са бургаските апелативни съдии.

Решението предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Върховен касационен съд.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР