Той беше назначен на поста на 3 март 2015 г.

...
Той беше назначен на поста на 3 март 2015 г.
Коментари Харесай

Началникът на Румънската разузнавателна служба подаде оставка

Той беше назначен на поста на 3 март 2015 година по предложение на президента Клаус Йоханис. Преди това е народен представител, министър на районното развиване и туризма и евродепутат.

" Здравословно от демократична позиция е един шеф на разследваща работа да има стеснен мандат ", уточни Хелвиг на конференция през днешния ден.

Съгласно закона за действието на службата след отдръпването на шефа на SRI неговите пълномощия ще бъдат поети от неговия първи заместител ген. Ръзван Йонеску, отбелязва малкия екран.

" Смятам, че е значимо обществото и жителите да знаят, че Румънската разследваща работа се е трансформирала значително през тези години, с цел да може да работи по-ефективно и по-адаптирано към актуалните провокации, с цел да пази Румъния. Намираме се в края на един доста значим развой на преконфигурация на всички съставни елементи на SRI, както на локално, по този начин и на районно равнище ", уточни Хелвиг.

Той означи, че модернизацията на институцията е осъществена дружно с други стъпки, целящи отделяне от наследството на остарялата работа Секуритате от комунистическата ера.

Хелвиг съобщи, че е разискал решението за привършване на мандата си с президента Йоханис и означи, че е постигнал всички професионални цели, които си е сложил при започване на мандата.

" Много от хората, които имат власт, не се отхвърлят от нея, когато реализиран задачите си, по разнообразни аргументи. Аз персонално считам, че е нужна такава стъпка. На първо място това е жест на демократично здраве (...) Здравословно е за демокрацията, за салдото на управляващите в страната, един шеф на разследваща работа да има стеснен във времето мандат ", акцентира още Хелвиг.

От своя страна президентът Клаус Йоханис съобщи, че мандатът на Едурад Хеливг отпред на SRI е белязал " възобновяване на доверието " в институцията, както и значителната й рационализация.

По думите му Румънската разследваща работа " се е трансформирала още веднъж в институция, ръководена от демократичните правила на разделянето на управляващите в страната, като активността й през днешния ден се развива в рамките, избрани от конституцията, концентрирайки се върху задачите си, избрани ясно от законодателството в региона на националната сигурност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР