„Той беше изключителен човек. Дори на 99 беше неуморим“. С

...
„Той беше изключителен човек. Дори на 99 беше неуморим“. С
Коментари Харесай

Световните лидери за принц Филип: Непоколебим и неуморим, дори на 99

„ Той беше извънреден човек. Дори на 99 беше неуморен “. С тези думи американският президент Джо Байдън разказва почналия принц Филип.

Държавни глави и монарси от целия свят изричат своите съболезнования на за загубата на кралицата и Англия. Мнозина международни водачи споделиха своите мемоари за прекарванията си и усещането, което е оставил в тях принцът.

Американският президент Джо Байдън отбелязва забележителната военна работа на принца по време на Втората международна война и многочислените му задължения към благотворителни и екологични дела.

Барак Обама назовава принц Филип „ извънреден човек, който помагаше, осигурявайки непоколебимо водачество и пътеводна мъдрост “.

Шведският крал Карл Густав споделя, че е изгубил „ огромен фамилен другар, с който е имал извънредно скъпа връзка “. Известно е, че другарството сред двамата е почнало по време на взаимно корабоплаване край крайбрежията на Англия.

Белгийският монарх Филип и брачната половинка му Матилда споделят, че постоянно ще помнят „ топлите срещи с неговата витална персона “.

Не по-малко прочувствена е реакцията на фамилията на испанския крал Фелипе Шести, които назовават умряли херцог на Единбург „ чичо Филип “.

„ Той е представител на потомство, което няма никого повече да забележим. Той беше хладнокръвен мъж, на който можеш да разчиташ, постоянно до своята кралица “, съобщи австралийският министър председател Скот Морисън.

Новозеландския министър председател Джасинда Ардерн отбелязва, че „ хиляди младежи са преодолели изменящи живота провокации “ с помощта на неговата премия, която е целяла да окуражи младежите да трансформират света.

Индийският министър председател Наренда Моди също хвали принц Филип за „ многочислените му начинания в интерес на обществото “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР