Той бе сред първите поборници срещу тоталитарния режим Напусна ни

...
Той бе сред първите поборници срещу тоталитарния режим Напусна ни
Коментари Харесай

Бургас загуби голям демократ и патриот

Той бе измежду първите поборници против тоталитарния режим

Напусна ни - един от най-честните и почтени патриоти, които даде в бурните години на демократични промени. За кончината му заяви неговата брачна половинка Красимира Чекаларова.

Евгени Чекаларов бе един от радетелите на Демокрацията в Бургас, член на самостоятелното съдружие „ Екогласност “ - първата неправителствена организация, която се изправи против тоталитарния режим месеци преди 11 ноември 1989 година.

По-късно Чекаларов вля своето съдружие в Съюза на демократичните сили (СДС), членуваше и в Клуб „ 19 ноември “ – първото опозиционно придвижване в Бургас. Близък сподвижник на Валентин Касабов и Манук Манукян, които също към този момент не са измежду нас.

От 2014 година Чекаларов оказваше поддръжка и новосформираната партия на патриотите – Национален фронт за избавление на България (НФСБ).

Евгени Чекаларов е правнук на именития костурски воевода Васил Чекаларов – член Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО), началник на чета и участник в Илинденско-Преображенското въстание, както и в Балканската война, труженик за българщината. Жестоко погубен, обезглавен през 1913 година по време на Междусъюзническата война.

Евгени Чекаларов ни напусна на 68-годишна възраст. Поклонението ще се състои на 15 август от 11 часа в Ритуалната зала на Гробищния парк в Бургас.

Журналистическият екип на Флагман.бг изрича съболезнования на фамилията на Евгени Чекаларов, който познавахме като честен, непретенциозен и заслужен човек.
 Евгени Чекаларов бе един от радетелите на Демокрацията в Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР