Той бе споменат многократно в документи по делото Принц Андрю

...
Той бе споменат многократно в документи по делото Принц Андрю
Коментари Харесай

Принц Андрю ще трябва да се обяснява под клетва за Джефри Епстийн

Той бе упоменат неведнъж в документи по делото

Принц Андрю би трябвало да даде показания под клетва за ролята си в абсурда със злоупотребите на Джефри Епстийн, с цел да бъде застрашен от затвор, в случай че излъже, съобщи юрист на няколко от жертвите на Епстийн, заяви " Гардиън ".

На фона на засилващите се апели за полицейско следствие на обвиняванията в полово принуждение против кралското семейство, Спенсър Кувин, юрист от Флорида, съобщи, че херцогът на Йорк " би трябвало да отговори за това, което в този момент става ясно " и би трябвало да даде показанията си с " всички атрибути на закона ", тъй че да бъде правно длъжен да каже истината.

Кувин сподели: " Знам, че Андрю е дал изявление пред обществеността и медиите. Това беше пагубно изявление, което се разви извънредно за него. Но той би трябвало да отговори за това, което в този момент става ясно, и... за ролята си във всичко това. Той би трябвало да го направи не в телевизионно изявление за пресата, а под клетва, под наказването за лъжесвидетелстване, с всички атрибути на закона, без значение дали е в Лондон или в Съединени американски щати. Той би трябвало да обясни обстоятелствата ".

Призивът идва, откакто Андрю бе упоменат неведнъж в документи, оповестени от американски съд. Те се отнасят до гражданско дело, заведено през 2015 година от Вирджиния Джуфре, която твърди, че е била употребена като " полова робиня " от Епстийн и някогашната му другарка Гислайн Максуел. Джуфре съди Максуел поради изказвания, в които я назовава лъжкиня.

Документите от от дълго време завършилото дело включват изказвания, че Андрю е оставал по няколко седмици в имението в Палм Бийч, благосъстоятелност на Епстийн, който се самоуби съмнително елементарно през 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой по обвинявания в трафик на хора.

Хуан Алеси, който е работил като иконом за Епстийн от 1990 до 2002 година, също свидетелства, че Андрю е получавал ежедневни разтривки, до момента в който е обитавал при финансиста, сочат правосъдните документи. Свидетелските показания на Йохана Шьоберг, която твърди, че е била измъчвана от Епстийн, които също бяха оповестени, включват още веднъж изплувалото изказване, че принцът поставил ръката си върху гърдите ѝ в нюйоркския апартамент на Епстийн през 2001 година

Преди това Андрю е уредил дело с Джуфър във връзка изказванията, че я е насилвал полово три пъти, когато е била на 17 години. Принцът, който се отдръпна като работещ кралски чиновник през 2019 година, поредно отхвърля всички изказвания за непозволени дейности.

Най-новата порция файлове повдига нови въпроси по отношение на държанието на принца и другарството му с Епстийн, което датира от 1999 година Те също по този начин показват несъответствия сред описа на Андрю и този на Максуел, за който принцът по-рано сподели, че го е срещнал с Епстийн. В показанията си английската световна дама твърди, че " в никакъв случай не е запознавала " двойката.Кувин, който съобщи, че сега съставлява четири жертви на Епстийн, съобщи, че в този момент е време принцът да даде своя доклад под клетва, с цел да се обясни обстановката. " Евентуално той би трябвало да изчезне от публичното полезрение, тъй като се срами от това, което излезе нескрито ", сподели юристът.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР