Той бе категоричен, че в Българския футболен съюз трябва да

...
Той бе категоричен, че в Българския футболен съюз трябва да
Коментари Харесай

Спортният министър не води война, но е безкомпромисен, ако федерация не отговаря на изискванията за лицензиране

Той бе безапелационен, че в Българския футболен съюз би трябвало да бъде направена цялостна смяна, само че в това време разгласи, че няма да се меси при избора на президент на централата, нито ще поддържа някой от претендентите. От БФС са подали нужните документи, които се проучват от експертите в министерството, с цел да не бъде лишен лицензът.

„ Ако някоя от федерациите, освен БФС, не дава отговор на условията за лицензиране, няма да има компромис и лицензът ще бъде лишен. Но аз за разлика от някои предишни министри, не лишавам лицензи по политическа, персонална, другарска линия, а единствено с причини, които са задоволително съображение и са планувани в закона “, изясни Василев.

„ На хора, които са нанесли вреди на страната, би трябвало да им се потърсена отговорност. В противоположен случай все едно нищо не се прави. Показвам какво се е случвало, редом с това се опитваме да градим. Принуден съм да играя разнообразни функции, с цел да могат хората да видят обстановката, в която съм подложен. Еретично е да ме слагате в едно изречение в ГЕРБ. Виждаме какво са правили, строили и тъкмо това не желая да върша. Систематично ще обръщаме пирамидата от елитния към всеобщия спорт “, показа Василев.

От думите му стана ясно, че при актуализацията на бюджета Министерството на младежта и спорта ще разчита на средства за два огромни инфраструктурни плана - възобновяване на комплекс „ Червено знаме “ и ремонт на басейна в Спортната палата.

Относно решението на проф. Даниела Дашева да напусне екипа на министъра, Радостин Василев отговори: „ Тя е доста прелестен човек, в един миг се е почувствала ненужна и подаде оставка. Реформите, които ние вършим, са промени, които запушват течовете в системата. Най-голямата промяна беше нейната стратегия за високи спортни достижения “.

Той счита още, че страната ни се нуждае от нов народен стадион, като повода е амортизацията на сегашния в центъра на София: „ Надявам се да имаме, само че би трябвало да кажа, че коства стотици милиони левове “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР