Товарното Летище Гостомел е превзето от руски войски, предаде UNIAN,

...
Товарното Летище Гостомел е превзето от руски войски, предаде UNIAN,
Коментари Харесай

Руската армия превзе товарно летище в предградие на Киев

Товарното Летище Гостомел е завладяно от съветски войски, съобщи UNIAN, базирайки се на информация от президентството. То се намира наоколо до едноименното предградие на Киев.

По-рано беше обявено, че 20 хеликоптера КА-52 и Ми-8 на Руската федерация са кацнали с войски на летището и е почнала борба. Руските военни поеха контрола над територията на атомната електроцентрала в Чернобил. Тази информация беше доказана в коментар за UNIAN от Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента. По думите му сега станцията е в заплаха, има заплаха от провокации.

„ След яростна борба контролът ни над Чернобилската площадка беше изгубен. Не е известно положението на оборудванията на някогашната Чернобилска атомна електроцентрала и складовете за нуклеарни боклуци. След безусловно безсмислената офанзива на руснаците е невероятно да се каже, че атомната електроцентрала в Чернобил е безвредна. Това е една от най-сериозните закани за Европа през днешния ден. Познавайки навиците на руснаците, те евентуално към този момент готвят провокативни неща в АЕЦ-а в Чернобил, или ще употребяват вредите, получени по време на офанзивата, с цел да упрекват Украйна за това, или самите те ще повредят тези безспорно най-опасни обекти.

В същото време на изключително съвещание държавното управление вкара в деяние проект за гражданска отбрана, който планува регионалните държавни администрации да засилят работата по евакуацията на цивилното население от местата на дейни военни дейности.

„ Решението беше взето за най-ефективна отбрана на страната и отбрана на популацията в подтекста на военни дейности против съветския агресор “, сподели министър председателят премиерът Денис Шмигал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР