Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската жп

...
Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската жп
Коментари Харесай

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската жп линия

Товарен трен провокира пожар с три огнища на подбалканската жп линия. Огънят е на огромен фронт - Сопот, Столетово и землището сред селата Розино и Христо Даново.

Снимка: Леда Виденова

Съществувала действителна заплаха пожарът да се трансферира върху горски масив. Спрян е на метри от него. 

 Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ) България 2 мин. Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ)  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Шест деца, яли бисквити с канабис, са признати в болничното заведение в Плевен България 2 мин. Шест деца, яли бисквити с канабис, са признати в болничното заведение в Плевен  Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем? България 4 мин. Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем?  Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение? Тази сутрин 3 мин. Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение?  Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа? Тази сутрин 2 мин. Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа?  Поразената от съветска офанзива детска болница в Киев: Зеленски показа фрагменти от вътрешната страна (ВИДЕО) Светът 2 мин. Поразената от съветска офанзива детска болница в Киев: Зеленски показа фрагменти от вътрешната страна (ВИДЕО)  Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ) България 2 мин. Катастрофа с жертви на пътя София – Варна: Единият водач е на 17 и без брошура (ВИДЕО и СНИМКИ)  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Шест деца, яли бисквити с канабис, са признати в болничното заведение в Плевен България 2 мин. Шест деца, яли бисквити с канабис, са признати в болничното заведение в Плевен  Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем? България 4 мин. Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем?  Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение? Тази сутрин 3 мин. Млад мъж умря в ареста: Има ли данни за полицейско принуждение?  Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа? Тази сутрин 2 мин. Счупена челюст след удар от охранител: Защо младежи бяха бити в бар на плажа?  Поразената от съветска офанзива детска болница в Киев: Зеленски показа фрагменти от вътрешната страна (ВИДЕО) Светът 2 мин. Поразената от съветска офанзива детска болница в Киев: Зеленски показа фрагменти от вътрешната страна (ВИДЕО)

Във времето сред 18 и 18:40 часа са получени известия за горящи треви около железопътната линия на Подбалкана.

В Столетово искрите, запалили сухи треви около релсите, бързо са обхванали и житен блок, като огънят е заплашил част от къщите, покрай махалата.

На терен са изпратени три противопожарни екипа

8 екипа огнеборци от Пловдивската дирекция, водоноски и аграрни производители с трактори са съумели да овладеят огъня и да предотвратят по-сериозни вреди.

В момента пожарът край Сопот е премахнат. В Столетово и сред Розино и Христо Даново обстановката е овладяна. Щетите са в развой на определяне.

Междувременно пожар се развихри и в землището на сливенския град Шивачево, заяви коресподентът на bTV в района. Сигналът е подаден от кмета към 17 часа. Горят сухи треви и шубраци. За благополучие те са надалеч от първите къщи.

Огънят е стигнал до лозов масив. На място гасят три екипа на пожарната в Сливен, има и доброволци. Към момента пожарът е овладян и няма заплаха да се популяризира към други обитаеми места.

Снимка: Дани Атанасова

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР